maanantai 20. heinäkuuta 2015

Osa 1.6. kauppiaat, Brix

Heipsan taas, olen pelannut Eoforhildin kolmanteen kierrokseen asti. Nyt sitten vaan tarvitsisi tarinoida tänne. Huoh kuvien muokkaamiseen menee tuhottomasti aikaa, vaikken siis mitään muuta niille tee kun säädä kontrastia ja valoisuutta. Noh mutta..luultavasti päivitystahtikin myös hidastuu huomattavasti syyskuusta alkaen (koulunpenkki kutsuu jälleen silloin), mutta mihinkään tämä RKC ei ole häviämässä. Sitten mennäänkin 1. kierroksen  kuudenteen osaa, Brixin simsuvun esittelyyn. 

*****************************************************


Osa 6. Brix


Trey Brix oli komea nuori mies, joka oli perinyt vanhemmiltaan näiden talon ja omaisuuden. Brixin suvun miehet olivat tunnettuja ja arvostettuja monessa polvessa taidemaalareina. Näillä oli ollut pieni galleria kylän laitamilla. mutta Trey oli päättänyt avata uuden gallerian omille maillensa. Treyn isä oli nauttinyt suuresta maineesta ja kunniasta mahtavana maalarina, mutta oli kuollut Treyn ollessa vasta 5-vuotias. Nyt aikuisikään tultuaan Treysta oli tullut suvun virallinen perijä, mutta hän ei ollut saanut isänsä oppia, joten tämän oli aloitettava maineensa ja arvostuksen kerääminen tyhjästä. 
Luonteeltaan Trey oli ylpeä ja kunnianhimoinen. Lisäksi 
voisi todeta Treyn olevan sovinisti. Tämän mielestä naisen paikka oli keittiössä ja miehen sana oli enemmän kuin laki. Beatrice Brix oli mennyt hyviin naimisiin. Tämä oli alemmasta kastista kuin Trey ja monet pitivät tätä pyrkyrinä ja hupakkona. Beatricella olikin noussut niin sanotusti "pissi päähän", tämä oli nopeasti omaksunut kauppiaan vaimon roolin ja alenkatsoi sitä mistä oli itsekin tullut, talonpoikia. 


Brixien tilukset sijaitsivat kylän liepeillä, lyhyen matkan päästä kauppahallista ja torista. 


Pihalla, talon takana, oli Treyn ateljee, jossa Trey sai keskittyä ilman mitään häiriötekijöitä maalaukseen.


Talon keittiötä.


Ruokailutila oli pelkistetty, mutta seinillä roikkui vanhoja ja arvokkaita maalauksia.


 Talossa oli oleskelusali, jossa viihdytettiin vieraita ja juotiin teetä.
Näkymä alakertaan yläkerrasta, jossa oli makuukammarit. 


Beatrice oli naimisiin mennessään kuvitellut helpon elämän ja palvelusväen hoitamassa taloutta. Karmaiseva totuus valkeni Beatricelle heti häiden jälkeen. Tämn tehtäviin kuului niin ruualaitto..


..siivoaminen..


.. ja koristelautasten ja muiden astioiden teko, niinkuin kaikkien Brixin sukujen naisten. Nämä savilautaset ynnä muut koristuksen tulivat myös galleriaan myyntiin. 


Treyn kaikki aika meni opetellessa maalauksen saloja ja ottaen kiinni menetettyjä oppitunteja. 


Tästä syystä Beatrice huomasi usein olevansa yksin. Pystyi hyvin menemään kokonainen päivä, ettei tämä nähnyt miehestään vilaustakaan. 


Beatrice huolehti aatelissuhteiden ylläpidosta, nämä olisivat suuria muotokuvien tilaajia tulevaisuudessa. 


Beatrice huolehti aviovelvollisuuksien ylläpidosta ja odotteli aina miestään enen nukkumaan menoaan, usein turhaan, mutta välillä onnisti. 
Luova työ oli rankkaa..Trey mietiskeli ja velehti usein talon pahmoisilla penkeillä. 


Beatricen nälkä kasvanut huomattavasti..hmmm?


Perhe tunsi myös toiset Eoforhildin kauppiassuvun, Tullesit. Nämä vierailivat aina ajan salliessa toistensa tykönä. Trey ja Dmitrei Tulles olivat olleet hyviä ystävyksiä lapsuudestaan saakka. 


Pian selittyikin Beatricen kasvanut ruuannälkä;  tämä oditti pariskunnan esikoista.


Pariskunnan unirytmi oli päinvastainen; Beatrice meni yksin tyhjään petiin nukkumaan kun taas Trey heräsi tyhjästä sängystä. 


Beatrice aloitti aamunsa aikaisin valmistamalla aamupalaa.


Vauva ilmoitti olemassaolostaan usein Beatricelle.


"Tätäkö tämän paremman elämän piti olla?" Beatrice huokaisi kun kuurasi kylpytynnyriä. Hän oli kuvitellut elämänsä hyvin erilaiseksi.


Trey kehittyi yhä paremmaksi ja paremmaksi, pian voitaisiin avata galleria. 


Beatricen synnytys alkoi. Se oli yhtäkkinen ja helppo, vauva vain putkahti maailmaan. 
(Missasin synnytyksen, tämä on ainoa kuva koko suorituksesta..:D)


Maailmaan syntyi poikavauva. Poikavauva nimeltä Will Brix, tuleva Brixien perijä!


"Tuota..olen tässä ajatellut.." Beatrice aloitti kerran illallisella juttelemaan miehelleen. Trey katsoi kysyvästi vaimoaan, muttei sanonut mitään. Siispä Beatrice jatkoi:


"Paiskin töitä kuin pieni eläin, olisko mahdollista, että nyt kun vielä Will syntyi palkaisimme jonkun palvelustytön? Lisäksi voisimme ajatella mahdollisesti omien kammareiden hankkimista..tiedäthän..niin on tapana paremmalla väellä.."


"Pidä nainen suusi kiinni! Me emme palkkaa ketään. Ennen kuin ateljee saadaan avattua ei meillä ole edes siihen varaa. Lisäksi olet nainen ja sinun kuuluu paiskia täällä töitä, eihän sinulla muuta tekemistä ole. Ja mitä tulee kammareihin, pah paremmalla väellä tapana..sittenpähän tiedät ettet sinä ainakaan sellaista tule saamaan!" Trey karjahti. Trey oli nainut Beatricen juurikin yllättäen siitä syystä, että tämä oli talonpoikaissukua. Tämän oli tästä syystä pakko totella Treytä tai saisi palata takaisin hökkeliinsä eläinten keskelle asumaan. 


Trey maalasi yhden teoksensa, "Äiti ja vauva" käyttäen Beatricea ja Williä mallinaan. 


Myös perheen tiluksista Trey maalasi maisemakuvia. 


Willin syntymäpäivä koitti ja Tullesit oltiin kutsuttu niitä viettämään. 


Willistä kasvoi komea pieni poika.

Beatrice yritti viettää kaiken muun taloudenhoidon lomassa mahdollisimman paljon aikaa Willin kanssa.


Työtä oli taloudessa paljon ja Beatrice nukahtelikin vähän väliä jos tämä istahti hetkeksikään aloilleen. "Kunhan Willilä on kaikki hyvin" Beatrice huokaisi ja ummisti silmänsä.
Kiitos kun jaksoit lukea! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti