tiistai 14. heinäkuuta 2015

Osa 1.5. kauppiaat, Tulles
Tervetuloa seuraamaan Tullesin lyhykäistä esittelyä, Eoforhildin kauppiaskastin simsuvusta on siis kyse.

Itken verta tämän osan kuvien takia. :---D En tiedä lukeeko ketään edes näitä, mutta jälleen pahoittelut p*skoista fotoista. Kierroksella 2. kaikki muuttuu. 

Ja eikun osaan...
*************************

Osa 5. Tulles


Dmitrei Tulles oli suhteellisen uuden, mutta arvostetun kauppiassuvun jatkaja. Suku oli pyörittänyt elintarvike kauppaansa 4. sukupolven ajan. Kaupassa myytiin niin tuoretta lihaa ja kalaa, kuin myös vihanneksia ja jauhoja. Aikaisemmin kaupassa myytiin myös tuoretta leipää ja leivonnaisia, mutta Dmitrein äidin kuoltua hikitautiin, ei perheessä ollut tarpeeksi taitavaa kokkia tätä tehtävää hoitamaan. Luonteeltaan Dmitrei oli rauhallinen, mutta vanhoja arvoja kunnioittava mies. Tämä arvosti siistiä kotia ja ahkeraa työntekoa. Dmitrei oli nainut Elenan hieman ennen vanhempiensa kuolemaa. Nämä olivat olleet erittäin ihastuineita hyvätapaiseen Elenaan, joka oli hymyileva ja mukava nainen. Elenaa pystyi ehkäpä kuvailemaan mitäänsanomattoman näköiseksi. Dmitrei ei ollutkaan tätä tämän ulkonäön takia, vaan Elenan puhtoisen ja hyvän maineen vuoksi. 


Hyvä ja puhtoinen maine ei kuitenkaan muuttanut sitä asiaa, että pariskunta tuli toimeen ainoastaan satunnaisesti. Yleensä nämä kävivät kiivaita keskusteluja muunmuassa siitä, että Dmitrei oli pettynyt Elenan talonhoitoon. Kumpikaan ei voinut väittää rakastavansa toistaan, mutta olivat he kuitenkin jollain tavalla kiintyneet toisiinsa. 
Rakkautta tai ei - oli suvulle saatava perijä. 


Tullesit asuivat lähes kylän keskustassa, hyvänkokoisessa talossa oman lammen ääressä. Dmitreillä oli aikeena myydä Tullesin vanha puoti ja perustaa kotitalon yhteyteen kauppa. Suunnitelma saisi kuitenkin hetken odottaa, sillä se vaati lupia ja rakentamista.
Takapihalla oli lammen lisäksi pieni puutarha, jossa Elena kasvatti erikoisempia vihanneksia ja hedelmiä puodin valikoimiin. Kaikki tavalliset vihannekset ja viljat ostettiin talonpojilta polkuhintaan. 


Talon takana oleva lampi oli kalaisa ja puhdasvetinen lampi.
Siellä Dmitrei viettikin suurimman osan päivistään kalastaen ahdin antimia myyntiin. Tuore kala ei ollut Eoforhildin harva-lampisessa ja -järvisessä valtakunnassa itsestäänselvyys, joten Tullesit 
käärivät kalan myynnistä hyvät rahat. 


Elena hoiti ahkerasti puutarhaansa, jossa kasvoi muunmuassa eksottinen päärynäpuu.


Puutarhassa kasvoi myös vattuja ja mustikoita, jotka saatiin myös myytyä kaupassa hyvään hintaan.


Elena koki lähes heti Tullesin taloon muuttamisensa jälkeen aamupahoinvointia ja pientä pöhötystä mahassaan. 


Elena myös tutustutti itsensä Eoforhildin toisen kauppiassuvun Beatrice Brixin kanssa. Nämä halusivat ainoina kauppiaskastin naisina vetää yhtä köyttä. 


Tullesin putiikin erikoisuuksiin kuului myös hanhen- ja ankanmunat. Dmitrei ruokki ja piti näistä siivekkäistä mitä parhainta huolta. 


Kaiken vapaa-aikansa mitä Elenalle jäi, käytti tämä ruoanlaittoa opiskellen. Hän halusi kovin olla miehelleen mieliksi ja jatkaa menestykästä Tullesin leivonta bisnestä. 


Joka toinen päivä Dmitrei joskus Elena mukanaan, lähti Tullesin kaupalla pyörittämään liikettä.

Avattuaan kaupan asiakkaille eräänä syksyisenä aamuna, päätti Elena kertoa Dmitreille hyvät jymyuutiset! Hän oli raskaana! Dmitrei tunnusteli innoissaan Elenan vatsaa, mielessään toivoen vahvaa ja tervettä poikalasta. 


Tullesit saivat kunnian palvella itse kuningasta. 


Tämä oli tullut hakemaan hanhenmunia. Tämä aikoi kullata munat ja lahjoittaa ne kuningattarelle lahjaksi. Dmitrei palveli kuningasta ja myi tälle jopa tiun hanhenmunia, 


Yllättäen talonpojat olivat kaikkein vaikeimpia asiakkaita. Nämä koittivat tinkiä kaikessa ja maksaa tuotteet vaihtokaupalla. Dmitrei pysyi kuitenkin kovana hintavaatimuksissaan ja käski rouva Hachetia painumaan tiehnesä jollei tämä suostuisi maksamaan täyttä hintaa. Suurin osa kaupan tuotoista tuli aatelisilta ja muilta ylemmän luokan kasteilta. 


Elena sai myös kunnian palvella kuningasta. Pahaksi onnekseen Elenalla ei ollut hyvää matikkapäätä ja hanhenmunien hinnan ynnäämiseen meni aivan liian kauan aikaa. Kunigas meinasi jo tuskastua odotteluun ja päätti lähettää seuraavalla keralla palvelusväkeänsä hoitamaan tälläisä kauppoja. Oli hänellä parempaakin tekemistä!


Beatrice Brix sai myös osansa Elenan hidastelusta. 


Dmitrei paiski töitä kaupalla usein yöhän asti ja nukahti useasti kotiin päästyään oleskelusalin penkeille.


Siitä huolimatta Dmitrei nousi aina seuraavana aamuna tunnollisesti kalastamaan tai avaamaan liikettään asiakkaille. 


Talvi saaoui Eoforhildiin ja jäädytti lammen. Ensi keväänä saisi taas seuraavaksi tuoretta kalaa.


Elenan raskaus oli pitkällä ja tämä keskittyi suurimmaksi mattojen kutomiseen ja jätti raskaimmat tehtävät ainoan sisäkkönsä tehtäväksi. 


Kylmänä talvisena yönä Elena ei ollutkaan Dmitrein vieressä. 


Elena oli herännyt tuskaisena;  synnytys alkoi. 


Dmitrei pomppasi äkkiä sängystä ylös ja juoksi vaimonsa vierelle. Dmitreistä ei kuitenkaan ollut mitään apua, tämä vaikutti järkyttyneemmältä tapahtuvasta kuin synnyttävä Elena itse.Niin Elena synnytti maailmaan terveen tyttövauvan, joka sai nimekseen..


..Joanna Tulles.


Dmitrei rakastui tyttäreensä Joannaan ensisilmäyksellä.


Rakkaus unohtui äkkiä kun Dmitrei huomasi mihin kuntoon talo oli oikein jätetty. 


Dmitrei oli erittäin pettnyt vaimoonsa. Hän kuitenkin uskaltautui syömään aamupalaansa kärpäsparven keskelle. 


Vielä enemmän Dmitrei järkyttyi, kun Elena rupesi myös syömään ennenkuin teki elettäkään siivotakseen. Dmitrei ei saanut sanaakaan suustaan, niin järkyttynyt tämä naisen käytöksestä oli. Tämä vain tuijotti vaimoaan lasittunut ilme kasvoillaan. 


Järkytys vaimoaan kohtaan kuitenkin laantui kun Elena kärsi jälleen aamupahoinvoinnista. Elena oli taas raskaana!

******************************************


Kiitos kun jaksoit lukea..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti