maanantai 10. elokuuta 2015

Osa 1.7. talonpojat, Hachet

Heipparallaa..sain vihdoin ja viimein Sims 3:sen toimimaan (monien vuosien jälkeen) kunnolla, joten on tullut eniten sitä pelailtua viime aikoina, mitä nyt hiukan arjen lomassa ehtinyt. MUTTA Eoforhild porskuttaa eteenpäin, nyt alkaa talonpoikien esittelyt! Toivotaan, että saan piakkoin esittelyt purkkiin niin päästäisiin itse tarinaan.  

********************************************************************************


Osa 7. Hachet


Boris Hachet oli köyhä, mutta lämmin ja välittävä mies. Hänellä ei ollut paljon maallista mammonaa annettavaa vaimolleen, mutta huolenpitoa ja rakkautta sitäkin enemmän. Boris oli ahkera työntekijä, joka koetti saada Eoforhildin lyhyestä satokaudesta kaiken mahdollisen irti. Boris viettikin kaikki päivänsä keväästä syksyyn peltotöissä, talven tultua tämä teki satunnaisesti hanttihommia elättääkseen itsensä ja vaimonsa. 


Borisin vaimo, Lily Hachet. Lily oli miehensä tapaan lämminsydäminen ja nöyrä sim. Hän tiesi, että hänen miehensä tekisi mitä tahansa hänen vuokseen, eikä hän elämältään muuta kaivannutkaan. Hän jollain tapaa nautti vaatimattomasta ja rankasta elämästään. 


Hachetien pieni tupa sijaitsi Eoforhildin laitamilla, pitkän kävelymatkan päästä kylästä. Talo, tai pikemminkin pieni mörskä, oli vaatimaton. Pihalla oli sen verran peltoa mitä Boris ja Lily yhdessä pystyisivät ylläpitämään. 
Mörskässä ei ollut sellaista ylellisyyttä kuin sisävessaa. Talo oli oikeastaan yksi iso huone, missä oli iso varaava takka ja keittopiste. Lattiaakaan ei heillä ollut.


Vessan puutteen takia tarpeilla käytiin talon takana puskassa. (Hyvin oleellinen tieto....:D)

Päivät kuluivat pellolla paahtavassa auringossa. Siemenet täytyi kylvää nopeasti, jotta yksi sato valmistuisi vielä ennen talven pakkasia. 

Boriksen hoitaessa peltoa, hoiti Lily kotia. Kuten olettaa saattaa, talonpojat hoitivat kaikki hommansa itse. Lily siivosi, laittoi ruuan ja hoitaisi tulevat pariskunnan tulevat lapset.Kun joskus arjelta aikaa riitti kutsuttiin naapuruston muut talonpojat kyläilemaan. Jotkut jopa auttoivat työnteossa. 
Erityisesti Helena Aubert oli Lilyn hyvä ystävä ja kaksikko olisi pystynyt vaihtamaan ajatuksiaan vaikka koko päivän ajan, jos siihen olisi vain mahdollisuus.


Leo Rennes ja Tom Rou auttoivat hetken aikaa Borisia ja Lilyä pellolla, ennen kuin menivät mökkiin syömään Lilyn valmistamaa soppaa. 


"Kiitos tuhannesti avustasi Tom!", Boris kiitteli ystäväänsä. "Mielelläni minä sinua autan, veikkoseni", Tom murahti vastaukseksi. Nämä kaksi tulivat hyvin toimeen ja tiesivät toisen auttavan vaikeiden aikojen yli, vaikkei sellaista ääneen sanottukaan. Lilyn keitokset kelpasivat kaikille suurella ruokahalulla.


 Myös olutta nautittiin muutama tuopillinen, jonka syystä pieniltä kärhämiltä ja suun soitolta ei vältytty.


Jokainen simssiä pelannut tietää mitä tässä tapahtuu.


Vihdoin päivä oli pulkassa ja päästiin nukkumaan, aamulla täytyisi taas herätä kukon laulun aikaan.


Mitä pidemmälle aika kului, sen enemmän pellolla riitti tehtävää. Boris sai koko ajan olla kitkemässä rikkaruohoja.


Pariskunnan onneksi ensimmäinen kurpitsasato odotti keräämistään! "Tästä tulee maittavaa soppaa pitkäksi aikaa", Lily hykerteli onneissaan.


Perheen varat olivat riittäneet muutaman kanan ostoon, mikä tiesi kylläkin lisää työtaakkaa Lilylle. 


Syksy teki tuloaan kovaa vauhtia.


Myös tulevasta perheenlisäyksestä saatiin vihiä kun Lily juoksi oksentamaan puskaan. 
Lily saikin alkuraskautensa aikana tehdä vain sisällä töitä, Boris ei halunnut rasittaa Lilyä liikaa. 


Boris pelkäsi syntymättömän lapsensa ja Lilyn puolesta jatkuvasti. Hän oli nimittäin nähnyt Eoforhildiä  raastaneen suuren ruton seuraukset. Hän oli menettänyt äitinsä ja 4 sisartaan ollessaan vasta 16-vuotias.


Helenalle oli tietysti pakko kertoa jymyuutiset!
  

Peloistaan huolimatta, Boriskin oli innoissaan Lilyn kasvavasta mahasta. 


Boris ja Lily olivat niin onnellisia, kumpikaan ei edes miettinyt kumpaa sukupuolta tuleva vauva olisi, heille olisi tervetulleita niin pojat kuin tytötkin tasapuolisesti!


Vihdoinkin oli myös sadonkorjuun aika! Suurinosa sadosta meni omiin talven varantoihin, mutta osa sadosta pystyttiin myös myymään. Sillä rahalla saataisiin tulevalla lapselle nikkaroitua kehto ja oma pieni nurkkaus.  


Lilynkin oli raskaudesta huolimatta autettava sadonkorjuussa. Jäätävä tuuli viittasi lähestyviin talvipakkasiin, joten sato oli korjattava nopeasti. Eräänä yönä unelmoidessaan miehestään, Lily heräsi jäätävään vihlaisuun mahassaan.


Lily pomppasi sängystä ylös tietäen mitä oli tulossa.


"Vauva syntyy! Boris! Vauva syntyy!", Lily huusi kurkku suorana.


Ja juuri kun Boris nousi ylös ja tajusi unensa seasta mitä oli tapahtumassa, Lily synnytti maailmaan heidän ensimmäisen lapsensa! 


Lily ja Boris saivat poikalapsen, joka nimettiin Timiksi. Hachetin tuleva perijä; Tim Hachet. 


Lily asetti hellästi lapsensa punottuun kehtoon. Hän oli niin onnellinen ihanasta ja terveestä vauvastaan. 


Talvi saapui ja lumi peitti alleen Hachetien tilukset.Perheen onni kuitenkin kääntyi, kun joku kumma tyyppi hiippaili heidän pihalleen.


Tämä kaamea ketku tuli vielä sisälle asti!


Ja varasti perheen tavaroita! Ettäs kehtaat voro, ne jakkarat maksoivat 20 simolenia!!!


Boris heräsi ketkun käkätykseen. "Meidän jakkaramme! Eiiiii!", Boris haukkoi henkeään. Valitettavasti miesparka oli niin hätääntynyt ja hämmentynyt tapahtumasta ettei pystynyt edes liikkumaan.


Voro saikin kähvellettyä tällä välin hyvän saaliin.


Boris masentui tapahtumasta täysin. Perheen kaikki vaivalla tienaamat rahat menisivät uusiin kalusteisiin."Minun on pakko keksiä jotain, miten me tästä nyt selviämme..", Boris nyyhkytti selatessaan ilmoituksia mahdollisista hanttihommista. Talvesta tulisi kamala ja rankka, jollei Boris löytäisi itselleen työtä.


Kiitos kun jaksoit lukea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti