maanantai 5. lokakuuta 2015

Rakennus extraPäätin tähän väliin tehdä pienen rakennus extran kun mulla menee hetki ennen kun saan seuraavat osat tarinasta kasaan. Todennäkösesti päädyn seuraavalla kierroksella tarinoimaan niin, että yksi osa on kaksi viikkoa.

hohhoijaa..kyllä voi ihminen olla typerä yhdyssanavirheiden kanssa.. toivottavasti kukaan ei ehtinyt järkyttymään :D


********************************************************************************

Elikkäs näytän teille kuvia ja koosteen kolmesta rakentamastani tontista; lomakohteesta, luostarista ja yliopiston asuntolasta. Kaiken rakennustyön olen itse tehnyt, mutta kaikesta rekvisiitasta, seinistä, lattioista yms. kiittäkäämme sivupalkkiin linkkaamiani tekijöitä. Muutama sivusto tuolta linkkilistasta puuttuu, mutta korjaan asian kun vain ehdin.Ensimmäiseksi luostari. Aloitin siis siitä, että rakennan luostarin seinät. Huoneilla ei ole tässä vaiheessa mitään väliä, ainoastaan sillä on, miltä rakennelma näyttää ulospäin. Taisin googletella "old English monastery" tai jotain sinnepäin, jotta saisin hahmottumaan tarkan kuvan siitä, millaisen luostarin haluan rakentaa. 


Seuraavaksi rakensin tuon "pylväs rakennelman", en tiedä miksi sitä kutsutaan, mutta siis käytännössä se on pääsisäänkäynti. Alas laitoin oviaukkoja ja ylös sitten Maxisin pilareita ja matalan aidan, joka siis ei ole Maxisin. Luostarin tulevat asukitkin siinä pihallakin toistaiseksi hilluvat. 


Jotta kokonaiskuvan hahmottaminen helpottuu, laitan katotkin samantien. Raivostuttavinta TS2:sen rakentamisessa on katot. Itsellä käy usein niin, että jos vasta viimeiseksi laitan katot niin peli herjaa, että jotain on tiellä ja kattoa ei saa kiinni seiniin, vaan sinne jää yhden ruudun aukko.


Seuraavaksi siirryin julkisivun luomiseen. Ikkunat paikalleen ja lisää pilareita ja pylväitä. Isompi torni keskelle rakennusta ja kaksi pientä sivuille.


Ja sama homma toiselle sivulle. Tuo kattojen päällä olevat "piikit" on aitaa, jonka saa siis vedettyä kattojen päälle. 


Sitten vuorossa oli etupihan kivetys ja päätin sitten vielä tehdä yhden lisäsiiven. 


Ja lisäsiipeen tuli isot ikkunat vieri viereen, sen on tarkoitus toimia kappelina. 


Aluksi tein kivetykset maasto työkalulla näin. Mutta en pitänytkään lopputuloksesta niin vedin siihen vain normi kivilattiaa. Tein siis aivan turhaa työtä. :D


Tässä olenkin sitten jo laittanut kasveja, puita ja muuta rekvisiittaa pihalle. Nyt myös tein luostarin puutarhan/kasvimaan. 


Ja maastonmuokkauksella vähän multaa päälle niin näyttää kivemmalta. Ja muuallekin ympäri pihaa laitoin tummemman vihreää nurmikkoa. Se tekee yllättävän paljon rakennuksen ilmeelle. 


Ja sitten sisäpihan kimppuun. Tuollainen kivetetty oleskelualue, jossa on muutama penkki ja puu. 


Rakennuksen taakse tein samalla tavalla ikkunan ja pilarit+ katoksen pikkuaitoineen. 
Sitten siirryinkin sisätilan kimppuun ja rupesin hahmottamaan huoneita. Tuossa on nyt tehtynä keittö, ruokailutila ja eteishalli. Alhaalla on lisäksi kappeli, oleskelutilaa ja makuukammareita. Yläkertaan tuli lisää makuukammareita.Kappelista tuli tällainen. 


Ruokailutilaa, luostarin on tarkoitus olla vaatimaton, koska nunnat ja munkit elelivät Eoforhildissä vaatimatonta ja yksinkertaista elämää. 


Se olikin sitten oikeastaan siinä, sitten vain kuvia valmiista rakennuksesta: 


Ja seuraavaksi tein lomakohteen. Aatelisten on tarkoitus ehkäpä välillä, mutta erittäin harvoin, käydä toisessa valtakunnassa vierailulla. Hain tähän vähän semmosta Pirates of the Caribbean henkeä. 

Kaikki lähtee jälleen rakennuksen kokonaisuuden hahmottamisella. Tontin on tarkoitus olla rantakatumainen tontti satamineen. Jälleen melkein heti katto, auttaa saamaan kokonaiskuvan tulevasta rakennelmasta. 


Ja heti rupesin laittamaan ikkunoita, ovia ja yksityiskohtia ensimmäisiin taloihin, ennen kuin siirryin seuraavaan. 


Sitten rupesin suunittelemaan laituria. Laitoin Maxisin aavelaivan moveobjectsilla. Valitettavasti sitä ei nyt pysty käyttämään, mutta sen tarkoitus onkin vain olla koristeena. Merenrantatontilla ei pysty muokkaamaan rantaviivaa, joten meri täytyy luoda maastonmuokkauksen tekstuurityökalulla(vai miksi sitä kutsutaan?). Modista löysin lukuisia hyviä tekstuureja tähän tarkoitukseen. 


Nyt on näköjään keskimmäinenkin rakennus saanut omat yksityiskohtansa, otin kyllä rakennusvaiheesa kuvia, mutta onnistuin hävittämään ne. 


Ja pikkuhiljaa rupeaa tulemaan valmista. Tässä tontti edestäpäin kuvattuna.


Ja tässä takaa. Mun mielestä tosta merestä tosi hyvä. Paljon parempi mitä etukäteen aattelin. 


Ja tässä kolmas rakennus valmiina.


Tässä toinen, tänne on tarkoitus tulla ravintola ja ehkä pari hotellihuonetta. 


Kolmannesta rakennuksessa on parvekkeet merelle päin.


Ja ensimmäinen rakennus. Niinkuin kuvasta ehkä näkee, tähän tuli vaatekauppa.Tadaa, valmis! 

Ja seuraavana yliopiston asuntola. Tämän on tarkoitus olla vähän "kolkohko", sillä aatelispojille yliopiston ei ole tarkoitus olla ruusilla tanssimista vaan rankka, miestä kasvattava kokemus. Yliopisto sijaitsee kaukana Eoforhildista, kylmässä pohjoisessa. 


Pohjapiirroksen suunnittelua, tämä rakennelma on kokonaan oman inspiraation tuotosta. Näin se kokonaisuus rupeaa hahmottumaan. 


Sivusta päin kuvaa linnasta. 


Ja edestä yksityiskohtia. Rakastan noita tienviittoja ja kissoja!


Alakerran pohjapiirrosta. Vasemmalla kasvihuone, maalausluokka, käymälät. Oikealla keittiö ja ruokailutila. 


2. kerroksen pohjapiirros, makuukammareita ja oleskelutilaa. Ja 3. kerroksen pohjapiirrosta. Muutama makuukammari ja kirjasto.Kuvia kasvihuoneesta, jossa opiskelijat voivat kehittää luovuuttaan ja puutarhahoitotaitojaan.Ruokasali.


Maalausluokka.


Makuukammari, kaikissa on peseytymispiste, sänky ja vaatearkku. Noi ikkunat on ihania missä on yksi ikkuna auki. Testisimi kävelemässä linnan käytävillä.


Ja talon takana puutarhassa on lampi ja harjoitusnukkeja. 


Ja katolta löytyy kaukoputkikin!
Siinä se sitten on, vain aatelispojat puuttuvat!


Kiitos kun jaksoit lukea ja jos on kysyttävää, niin kysy ihmeessä!

4 kommenttia:

 1. Voi kun olet hyvä rakentaja! Itse en ikinä jaksa keskittyä rakentamiseen kovinkaan paljoa ja sorrun aina aika ajoin latailemaan rakennuksia... Siksi olenkin kateellinen niille joka osaavat rakentaa :D Tykkäsin varsinkin tekemästäsi lomakohteesta, upeaa jälkeä :)

  Hei miten muuten saat blogisi etusivulla näkymään noin vain lyhyen pätkän blogisi päivitystä, josta pääsee klikkaamalla koko päivitykseen (jos tajuat mitä tarkoitan)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kun pidit ja mukavaa saada kommenttia! :)

   Kun kirjoitat blogitekstiä, siellä palkissa missä on fontit yms. on sellainen rikkinäisen sivun näköinen kuva. Kun sitä klikkaa niin tekstiin tulee katkoviiva. Kaikki mitä katkoviivan yläpuolelle tulee niin näkyy etusivulla. Ja sen alle jäävät sitten kun tekstin klikkaa auki. Jostain muualta sai muistaakseni vielä määriteltyä mitä siinä etusivulla näkyvässä linkissä lukee josta pääsee lukemaan koko tekstin. Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

   Poista
 2. Vau, ihan mielettömiä rakennuksia, etenkin luostari oli todella upea, samoin kuin lomakohde ja asuntolakin.. :D En itse ole hääppöinen rakentaja, mutta on se ilo silmälle, kun muut osaa! :o

  No mutta, olen tässä lueskellut tarinaasi, ja täytyy sanoa että tykästyin kovasti! RKC:t ovat yksiä suosikkihaasteistani - ainakin seurata (jostain syystä en ole ikinä kokeillut itse, vaikka rakastankin kaikkea historiallista) ja mieltä lämmittää löytää vielä uusia Sims 2:lla tehtyjä tarinoita! :) Jään ehdottomasti seuraamaan! Aloitin vastikään uuden tarinan nimeltä Elinor & Marianne ja linkittäisin mielelläni blogisi. Ilmoittele toki uusista osista :) Tässä vielä linkki tarinaani: http://sense-bility.blogspot.fi Saahan sielläkin käydä lueskelemassa jos haluaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, voi kiitos! :)

   Kiva kun tykkäät! Ja linkitä vain, mä linkitän ton sun tarinan myös! Oonkin itseasiassa jo lukenut ton sun ensimmäisen postauksen, vaikuttaa todella mielenkiintoselta!

   Poista