maanantai 21. syyskuuta 2015

Osa 1.9. talonpojat, Rou


Hei jälleen, nyt on luvassa viimeinen esittely! Tämän jälkeen alkaa toinen kierros, mutta nyt mietin vain sitä, pitäisikö mun koittaa jotenkin yhdistellä osia. Joko niin, että yksi osa on kaksi viikkoa tai sitten niin, että yhdessä osassa kävisin esim. kaikki aateelisperheet läpi joiden kanssa ei tapahdu tarinan kannalta mitään ihmeellistä. Hmm..täytyy miettiä. Tuntuu, että muuten tässä menee ihan älyttömän kauan ennen kuin pääsen uusimpii osiin, joissa actionia riittää. Nyt tää on vähän tällästä perus lässytystä  vaan. 

Noh, joka tapauksessa viimeisen perheen esittely;ehhhhh..en kestä näitä kuvia..itken jälleen verta..


Tom Rou oli äreä ukko, jolle tärkeintä maailmassa oli hänen vaimonsa Lillith. Tämä tekisi mitä tahansa vaimonsa vuoksi ja arvosti tätä suuresti. Muille tämä esiintyi karkeana ja murisevana, voimakkaana miehenä.


Lillith Rou oli laiha ja hento nainen, joka kuitenkin teki myös tilan raskaita töitä. Lillithin työmoraali oli yksi syy miksi Tom rakastui naiseen. Lillithille Tom oli kaikki kaikessa, koko hänen elämänsä. 


Rout asuivat hökkelissä kaupungin laitamilla. Näillä oli toistaiseksi Eoforhildin suurin pelto, mikä tarkoitti myös suurinta työmäärää. 


Molemmat hoitivat osansa peltotöistä, Tom meni edeltä istuttaen syksyn viimeiset siemenet ja Lillith tuli perässä kastellen istutukset. 


Lisäksi he olivat rakentaneet ansan tilansa laitamille metsän reunaan. Hyvällä tuurilla siellä odottaisi kunnon kalkkunapaisti muutaman päivän päästä. 


Peltotöiden lisäksi Tom koetti löytää itselleen hanttihommia. Tämä ei osannut juurikaan lukea, mutta ymmärsi työpaikkailmoitukset jos sellaisia vastaan tuli. Pariskunta heräsi kukonlaulun aikaan ja jatkoi hommia aina..


..iltamyöhäiselle asti. 


Sisällä mökissä ei ollut ammetta tai käymälää, joten kaikki vähäinen hygieniasta huolehtiminen tapahtui pihalla. Tom oli virittänyt pihakoivuun kastelukannun jonka nokasta valui suihkuvettä. 


Ei mennyt aikaakaan kun Lillith tuli raskaaksi. Raskaus oli odotettu, mutta tämä tarkoitti Tomille lisää työtä. Lillith ei voisi auttaa tätä peltotöissä samalla tavalla. 

Mmmmm..paisti tarttunut syöttiin. 


Siitäkös Lillith sitten äkkiä loihti herkullisen kalkkunapadan!


Eräänä aamun Lillithin synnytys käynnistyi. 


Tom kuuli vaimonsa tuskaiset huudot keittiöön asti ja ryntäsi paikalle. 


Tom panikoi ja koetti tehdä tilanteessa parhaansa, eli rauhoitella vaimoaan ja hengittää syvään. 
(argh ärsyttävää kun toi yöpaita ei nähtävästi ole raskaudelle sopiva...) 


Ja loppujen lopuksi maailmaan putkahti ensimmäinen perheenlisäys.

 

Tuleva perijä, eli poikalapsi, jonka nimeksi annettiin Dean Rou. 


Tom oli uudesta tulokkaasta haltioissaan! "Sinusta kasvaa vankka ja voimakas kuten isästäsikin!" tämä hihkui ja taputti käsiään innoissaan.  


Deanin vauva-aika ei ollut ruusuilla tanssimista. Tom vietti kaiken aikansa peltotöissä..


.. ja Lillith oli synnytyksestä niin heikossa kunnossa, että joutui lepäämään muutaman päivän ja työt jäivät tekemättä. 


Karmea vauva-aika oli kuitenkin pian ohitse ja oli aika viettää Deanin syntymäpäiviä. Syntymäpäiville oltiin kutsuttu Leo ja Helena. Hachetit eivät olleet päässeet paikalle, koska heidän pellollaan riitti vielä tehtävää ennen talven tuloa. Perheellä ei ollut varaa leipoa kakkua, joten juhlakakusta kävi tällä kertaa korillinen porkkanoita. (Tämä siis ennen kuin älysin ladata erilaisia kakkuja:D)Deanista kasvoi hauskan näköinen pieni taapero, 

Viimeinen satokin saatiin korjattua ennen talven tuloa!


Kiitos kun jaksoit lukea, pahoittelut erittäin lyhyestä osasta. 2 kommenttia:

 1. Onpa mukava nähdä, että joku muukin on jaksanut aloittaa rkc:n, ne kun ovat lempihaasteitani!
  Simisi vaikuttavat mielenkiintoisilta, joten odotankin miten heille käy :)
  Linkitin tarinasi blogiini, ja jos haluat voit linkittää minun tarinani blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RKC kuuluu munkin lempihaasteisiin ja mukava kuulla, että muutkin innostuu pelaamaan ja tarinoimaan! Ja kiitos linkityksestä, linkitän myös sun tarinan! :)

   Poista