tiistai 24. marraskuuta 2015

Osa 2.6. Tulles


Kuten aikaisemmassa osassa oli puhetta, olivat Tullesit rakentaneet kotitalonsa yhteyteen puodin, johon siirrettiin Tullesien elintarvikebisnes. 


Sisäänkäynti puotiin oli talon toisella puolella ja sen edusta oli päällystetty kivillä, jonne Dmitrei saattoi pystyttää vihanneskojun jos kaupassa tila kävisi ahtaalle.Puoti oli täynnä Eoforhildin antimia.


Tullesit olivat myös ostaneet luostarilta sen kuuluisaa viiniä myyntiin. 


Dmitrein vaivalla onkimat kalatkin laitettiin esille, ne menisivät hetkesäsä kaupaksi. 


Renneseiden mainetta niittäneet makeat tomaatit pääsivät myös paraati paikalle. Dmitrein ensimmäiseksi asiakkaaksi saapaui Lily Hatchet, joka koetti kovin jälleen tinkiä jauhojen hinnasta. Leo ei pistänyt tätä tällä kertaa pahakseen, tämä oli niin tyytyväinen uuteen pikku puotiinsa!


Aatelisetkin tulivat katselemaan mitä liikkeellä oli tarjota!

*****


Pikkuisen Joannan syntymäpäivät koettivat ja niitä juhlittiin pienesti vain Tullesien kesken. Joannasta kasvoi määrätietoinen ja vaativa pieni neiti, joka ilmoitti suureen ääneen parkumalla jos jokin oli vialla. *****


Elenakin oli jälleen raskaana ja toivoi heille siunaantuvan pojan, joka saisi tulevaisuudessa periä kaupan ja turvata suvun jatkumisen. 


Elena ei juurikaan muilta askareiltaan ehtinyt puodissa edes piipahtamaan, sillä Joannan hoitaminen oli lähestulkoon kokopäivä työtä. 


Dmitreitä se ei kuitenkaan haitannut, tämä nautti yksin puuhastelusta ja selvisi puodin pyörittämisestä hyvin yhden miehen voimin. "Ostakaa, ostakaa maukkaita tomaatteja vielä kun niitä saa!", Dmitrei innostui aina välillä vähän liikaa myyntipuheissaan.. 


Vaikeasta luonteestaan huolimatta, Joanna oppi nopeasti kävelemään ja pääsi tutkailemaan maailmaa kaksin jaloin. 


Vaikkei Elenaa puodissa tarvittukaan, oli tällä silti paljon tehtävää.


Välillä tämä oli niin raskautensa kuin työnsä uuvuttama, että nukahti illalispöytään.


Ja sieltä tämä usein heräsi Joannan raastavaan huutoon, jolla tämä ilmoitti olevansa hereillä ja haluavansa seuraa. 


Kerrankin sänkyyn nukkumaan päästyään, heräsi Elena ilkeään kipuun vatsassaan ja voimakkaisiin polttoihin. 


Elena tunnisti tämän tunteen välittömästi. "Dmitrei lapsi syntyy!", tämä huusi niin kovaa kuin kurkustaan ääntä lähti. Ja näin ollen Elena synnytti Tulleseille uuden perheenjäsenen, pojan, joka sai nimekseen Gale.Dmitrei oli onneissaan uudesta suvun jatkajasta. "Perintöni on turvattu", tämä huokaisi helpottuneena. 


Pikku Gale Tulles.

*****


Joannan oli aika kasvaa lapseksi ja niitä juhlittiin jälleen tuttuun tapaan vain perheen kesken. 
Joanna muistuttaa piirteiltään ehkäpä enemmän isäänsä kuin äitiään, mutta vahvoista piirteistään huolimatta on hän kuitenkin ihan nätti tyttönen.

******


Ei kulunut kauaa synnytyksestä kun Elena kärsi jälleen aamupahoinvoinnista ja pienestä pöhötyksestä mahassaan. 

******


Joanna oli erittäin sosiaalinen tyttö ja tämä vietti usein aikaa naapurin pojan Theo Roun kanssa. Heidän välinen ystävyytensä oli tosin epäsovelias kauppiaan tytölle ja Elena oli usein hätistämässä Theoa tiehensä. 


Epäsoveliasta tai ei - Joanna nautti Theon seurasta ja kaksikko tapasi salaa aina kun Elenan silmä vältti. 

*****

Puodissa riitti vilinää ja asiakkaita säätyyn katsomatta. Muiden kauppiasmiesten tavoin, Dmitrei näki harvoin perhettään. 


Muu perhe oli jo nukkumassa kun Dmitrei raahautui tupaan ja söi illallisen monta tuntia muiden jälkeen.


Elena jätti miehelleen aina kuuman veden kylpytynnyriin, joka ehti jäähtyä juuri sopivaksi kun Dmitrei tuli kotiin. 


Dmitrein tullessa nukkumaan oli Elenan aika herätä valmistelemaan aamupalaa ja lasten aamutoimia. 

*****


Galen syntymäpäivät koittivat myös!Molemmat lapsista olivat isänsä tavoin ruskeatukkaisia ja näytti siltä. että Bale peri äitinsä kasvonpiirteet, toisin kuten voimakas piirteinen Joanna.


*****


Elenan raskaus eteni kovaa vauhtia.


Gale oli siskonsa tavoin vaativa lapsi, mutta luonteeltaan  kuitenkin lempeämpi. 


Elena hoivasi Galea rakkaudella ja poika saikin suuren paikan Elenan sydämessä. 


****


Joanna sai myös osallistua perheen askareisiin ja sai tehtäväkseen perheen pienen puutarhan hoidon. Joannalle tämä sopi mainiosti, sillä sieltä hän pystyi hyvin livahtaa omille teilleen ja tapaamaan Theoa, 


*****


Eräänä aamun, Elenan noustessa sängystä tämä tunsi vihlaisevan kivun ja omituisen tunteen mahassaan.


"Tämä..tämä ei nyt oikein tunnu oikealta..ei lapsen vielä olisi aika syntyä..", Elena mietti kauhuissaan kivun yltyessä. "Aaaaaghhh, mitä tämä on?", Elena vaikeroi. 


Elena tunsi alusmekkonsa kastuvan litimäräksi ja huusi Joannalle lähtemään juoksujalkaa luostarille ja  noutamaan nunna Theresan apuun mitä pikimmiten. 

******


Kylvettyään ja vaihdettuaan kuivat vaatteet ylleen nunnan lähdettyä, Elena puhkesi hillittömään itkuun. 


Tämä oli saanut keskenmenon. 


Tapaus oli vaikea ja nunna käski Elenan vuodelepoon muutamaksi päiväksi, jottei tämä kohtuisi myös naisen itsensä kohtaloksi.

***** 


Tämä tarkoitti sitä, että Dmitrei sulki puotinsa siksi aikaa, kun Elena olisi jälleen tolpillaan. 


Dmitrei oli huolissaan vaimostaan, mutta oli iloinen kun sai vihdoinkin tutustua poikaansa ja viettää tämän kanssa aikaa. 


Pieni tyttö Joanna, oli tämän ajan vastuussa taloudenhoidosta. Koko talouden pyörittäminen oli aivan liian suuri tehtävä näin nuorelle tytölle, mutta Joanna teki parhaansa. 


Kevätkin oli saapunut Eoforhildiin ja työtä riittii entistä enemmän.

******


Kevään ollessa jo pitkällä, pääsi Elenakin vuodelevosta. Edelleen tämä suri, mutta pysyi kuitenkin tolpillaan. 


Dmitrei pääsikin vihdoin kalastamaan ja tekemään rahaa perheelleen.


Beatrice Brix tuli heti tapaamaan Helenaa kuullessaan tämän taas olevan jalkeilla. 

*****"Kiitos kultaseni kun huolehdit perheestämme kun minä olin toipilaana. Olen ylpeä sinusta, olet kunnon tyttö", Elena sanoi Joannalle kun nämä söivät yhdessä lounasta. 


"Ihanaa äiti kun olet jalkeilla, en tiedä miten meidän olisi käynyt jos et olisikaan enää päässyt tolpillesi", Joanna sanoi itku kurkussa. 


"Älä minusta huoli kultaseni, äiti pitää sinusta ja veljestäsi nyt huolta!", Elena sanoi lämpimästi tyttärelleen.


******************************************************

Seuraavaksi onkin vuorossa talonpojat!


6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että edes jotkut ovat kutakuinkin onnellisia! Vaikka Elenan keskenmeno aiheuttikin harmaita pilviä, mutta onneksi Joanna auttoi perhettä selviämään. Hyvä kuitenkin, että Elena pääsi takaisin jaloilleen, ettei Joannakaan joutunut aikuistumaan liian aikaisin :)
  Lapsista tuli oikein suloisia, hauska nähdä minkälaisiksi he kasvavat. Mutta mitenköhän käy Joannan ja Theon luvattoman ystävyyden?
  Jatkoa odotellen :)
  Ps. Rosewoodissa jälleen uutta osaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Joannan luonne on ainakin sen verran itsepäinen, ettei hän Theon ystävyydestä tule luopumaan vaikka joku niin käskisi.

  Menenpäs samantien lukemaan! :)

  VastaaPoista
 3. Voi Elena-parkaa! Toivottavasti hän pääsee surunsa yli. Onneksi on kuitenkin Joanna ja Gale, jotka ovat muuten nättejä lapsia kumpikin. Joanna on aika persoonallisen näköinen, mutta sehän on vaan plussaa! Hän vaikuttaa muutenkin reippaalta ja sitkeältä tytöltä. Mielenkiintoinen jutut, tämä Joannan ja Theon säätyjaon ylittävä ystävyys. Ehkä jonain päivänä se kehittyy vielä joksikin syvemmäksi, elleivät vanhemmat tule väliin. Odottelen innolla talonpoikien osia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia jälleen mukavasta ja positiivisesta kommentista! :) Joanna saattaa omata ajalleen turhan itsepäisen ja määrätietoisen luonteen, joka voi saattaa tytön vielä vaikeuksiin jonain päivänä!

   Poista
 4. Voi raukka Elena ): Keskenmeno ei varmastikaan ole helppo juttu käsitellä, onneksi naisella on perhe ja reippaat muksut tukenaan :3
  Joanna on muuten ihan hurjan kaunis omalla persoonallisella tavallaan! Galekin tulee vielä särkemään sydämiä, pus! ;3
  Innolla jään odottelemaan jatkoa, josko Joannan ja Theon välille syttyisi jotain ystävyyttä voimakkaampaa (;
  Ps. Stormeilla olisi uusi osanen luettavaksi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! :) Sims on siitäkin "hauska" peli, että koskaan ei täysin pysty ennakoimaan mitä tapahtuu ja yhtäkkiä simille tuleekin keskenmeno. Odotas kun näet Joannan teininä, silloin se on jotenkin todella persoonallisen kaunis, hyvällä tavalla siis. :)

   Menen lukemaan! :)

   Poista