tiistai 10. marraskuuta 2015

Osa 2.5. Taidemaalarin arkea


2. kierroksen loppujen osien kuvat ovat suurimmaksi osaksi otettu keskikoolla, joten suuret pahoittelut tästä. Onneksi Brixeillä 2/3 osaa kuvista otettu suurella kuvakoolla. Tullesit, Rout ja Hachetit on otettu keskikoolla, Rennesien kuvista noin puolet suurella. Tästä johtuen ei oikein tee mieli edes julkaista loppuja osia kun kuvat ovat niin surkeita, mutta enköhän pääse tästä yli.  Tämä on ensimmäinen simstarinani koskaan joten laitan sen piikkiin kuvakokosekoilut, heh.  Ja siis 3. kierroksesta eteenpäin kaikki kuvat otettu suurella koolla ja suurempia sekoiluja ei pitäisi olla, draamaakin on sitten jopa luvassa ainakin enemmän kuin tähän asti. 

Anteeksi sekoilut ja itse osaan:


Beatrice Brixin silmäterä ja poika, Will oli iloinen pieni viikari.


Beatrice hoiti poikaansa rakkaudella ja pojan seura sai hänet unohtamaan miehensä karskin käytöksen. 


Trey Brix ei ollut muuttunut miksikään Willin syntymästä. Tämä maalasi yhä kaiket päivät ja vietti aikansa tunkkaisessa ateljeessaan. Toisaalta tämä kertoi myös siitä, että Trey halusi perheelleen paremman tulevaisuuden. Treyn haaveilemaan tulevaisuuteen kuului maine ja mammona, mitä tämä ei saavuttaisi ellei saisi avattua galleriaansa mitä pikimmiten.


Beatrice oli alistuva ja uskollinen miehelleen, Treyn sivaltavista sanoista huolimatta Beatrice odotti miestään aina ennen nukkumaan menoa. 


Eräänä aamuyönä Beatrice heräsi pahoinvointiin. 


Beatrice otti juoksuaskeleet käymälään ja antoi ylen. "Odotankohan minä meille toista lasta?", Beatrice pohti. 

*****


Beatricen pahoinvoinnin ja vahvistuneen raskauden myötä, talonhoito jäi vähäisemmälle. Trey oli erittäin pettynyt vaimoonsa, mutta ymmärsi toki, että nainen oli raskauden uuvuttama, eikä tästä johtuen käynyt räyhäämään tälle. 


Treyn onneksi gallerian rakennustyöt olivat valmiina ja maalausten myynti voitaisiin kohta aloittaa.


Trey asetteli viimeisimmät teoksensa gallerian seinille odottamaan myyntiä. 
Vielä galleriaa ei kuitenkaan saatu avattua ja Trey joutui käännyttämään Walter Cormeillesin pihaltaan: "Valitettavasti avaan gallerian vasta muutaman päivän päästä. Teidän ylhäisyytenne tulkoon silloin uudelleen."


Gallerian seiniltä nimittäin puuttui vielä muutama maalaus. Tämä tarkoitti sitä, että Trey paiski töitä kahta kauheammin. 

*****


 Samaisena iltana Eoforhildin toinen kauppiassuku, Tullesit, oltiin kutsuttu kylään juhlimaan Willin syntymäpäiviä. 


Dmitrei ei näyttänyt kovin innostuneelta kutsusta..

*****


Beatrice oli leiponut pojalleen syntymäpäiväkakun, jonka äärelle koko seurue kokoontui juhlistamaan tätä tärkeää päivää.
Will oli nähtävästi perinyt ulkoisen olemuksensa suurimmaksi osaksi isältään, mutta vaaleamman hiustenvärin tämä peri äidiltään.

***** 


Vihdoin koitti se päivä, kun Trey Brix sai avattua galleriansa. Tämä seisoi gallerian edustalla hetken omissa mietteissään, kuvitellen sen kultarahojen määrän mitä hän tulisi nyt tienaamaan.


Eikä Treyn kuvitelmat olleet aivan tuulesta temmattuja, nimittäin Juliana Tournervillen korviin oli kiirinyt uutiset uudesta galleriasta ja tämä olikin Treyn ensimmäinen asiakas. Tournervillejen kartanon kolkot ja kiviset seinät kaipasivat taidetta. Juliana silmäili gallerian teoksia ja oli hyvin vaikuttunut tämän nuorehkon miehen töistä.


"Otan kaikki!", Juliana hihkaisi. Sehän sopi Treylle mainiosti ja enää piti vain päästä sopimukseen hinnasta. 


Trey päätti kokeille kepillä jäätä ja selvittää tiesikö aatelisrouva mitään taiteesta ja sen hinnasta. "Arvon rouva, olen oikein otettu siitä, että taiteeni miellyttää silmäänne. Miltä kuulostaisi jos kaikkien hinta yhteensä olisi 100 kultakolikkoa?", Trey sanoi kultarahojen kuvat kiiluen silmissään. "Noh, eiköhän se ole oikein realistinen hinta..Tehdään kaupat!", Juliana sanoi mietteliäänä. Ei naisella ollut harmainta aavistustakaan rahan saatikka maalausten arvosta ja näin ollen Trey teki loistavat kaupat!


Maalaukset pakattiin ja toimitettiin Tournervillejen kartanolle. "Mikä päivä, avajaiset olivat oikea menestys! 100 kultakolikkoa yhden päivän myynnistä. Enkä minä ole ehtintyt vielä edes niittää mainetta! Kuvittelin tienaavani kaikista töistäni yhteensä 10 kultakolikkoa, mutta kuinkas kävikään..kjeh kjeh..", Trey myhäili mielessään sulkiessaan galleriaa Julianan lähdettyä takaisin kartanolleensa.

*****


Beatrice raskaus oli jo pitkällä ja synnytys koittaisi minä hetkenä hyvänsä. 


Raskaudestaan huolimatta, Beatrice teki kotiaskareiden lisäksi savilautasia, joita Trey laittoi galleriaan myyntiin maalaustensa lisäksi. 


Julianan ostettua Treyn kaikki maalaukset, oli tällä suuri työ tehdä niitä lisää myyntiin. 

*****


Eräänä yönä, tämä laitapuolen kulkija hiippaili tällä kertaa Brixien pihalle. Aluksi voro livahti Treyn galleriaan, mutta seinien ammottaessa tyhjyyttään tämä jatkoi eteenpäin..


..Brixien pihamaalle..


..ja siitä vielä sisälle taloon!


"Mahtava saalis, kallisarvoista taidetta!", voro käkätti hiljaa täyttäen säkkiään. 


Beatrice parka oli herännyt rosvon askelien ääniin, ja oli tullut alakertaan tarkastamaan mistä nämä oikein kuuluivat. 


Beatrice pelästyi niin pahoin tätä kutsumatonta vierasta, että tämän synnytys käynnistyi! "AAaagghh voi ei, ei, eiiiii...", Beatrice vaikeroi.


Voro huomasi Beatricen vasta tämän huutaessa tuskaisesti..


..ja lähti mitä pikimmiten käpälämäkeen saaliinsa kera!


Sillä aikaa Beatrice synnytti maailmaan perheen toisen lapsen. 


Poikalapsen, jonka nimeksi tuli Carl. 


"Mikä koettelemus..", Beatrice tuumi järkyttyneenä pidellessään vastasyntynyttä. 

*****


Synnytyksen jälkeen, Beatrice ei saanut paljoakaan lepoa vaan joutui heti töihin. Hänestä oli tullut hyvä savilautasten teossa, mutta savikannujen ja teekuppien teosta ei meinannut tulla mitään. "Trey ei ikimaailmassa huolisi näitä myyntiin", Beatrce huokaisi. 


Poikaansa tämä koetti nähdä usein töiden lomasta ja pitää tälle seuraa talossa, missä Will useimmiten vietti aikansa yksin opiskellen maalausta.


Uuden tulokkaan, Carlin hoitamiseen upposi myös oma aikansa..


..puhumattakaan taloudenhoidosta.

*****


Eräänä päivänä itse kuningas saapui tapaamaan Treytä. Tämä oli nähnyt Treyn maalauksia Tournervillejen kartanolla ja halusi maalauttaa itsestään muotokuvan. 


"Päivää teidän korkeutenne", Trey sanoi kumartaen ja meni polvilleenkin. Kuningas kehotti tätä nousemaan ja kätteli Treytä sanoen: "Päivää herra Brix, olen hyvin vakuuttunut maalaustaidoistanne ja haluaisinkin tilata itsestäni muotokuvan!"


"Sehän sopii teidän korkeutenne, tulkaa sisälle niin saan luonnosteltua luonnoksen teidän komeista kasvoistanne. Meidän täytyy myös miettiä sopiva tausta, joka saa komeutenne korostumaan entisestään!", Trey sanoi mietteliäänä ja ohjasi kuninkaan sisälle taloon. 


Trey asetti kuninkaan istumaan olohuoneeseen, jossa hän teki pikaisen luonnoksen kuninkaasta. 


Tämän jälkeen Trey siirtyi ateljeehensa työstämään lopullista maalausta. 

*****


Carlin syntymäpäiviät koittivat ja niitä juhlittiin jälleen Tullesien kanssa. Trey tosin oli päättänyt olla osallistumatta juhliin, hänellä piti kiirettä kuninkaan maalauksen kanssa.
Myös Carl Brix muistutti tummine piirteineen paljon isäänsä. 


Beatrice rakasti Carlia yhtä paljon kuin ensimmäistä poikaansakin. Pojista tuli naiselle syy miksi elää. Muu elämä köyhän taitelijan vaimona ei ollut kovin hääppöistä. *****


Vihdoin koetti myös se päivä, kun Trey sai kuninkaan muotokuvan valmiiksi. Tämä oli enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen ja odotti saavansa kasapäin kultakolikoita. 


Kuninkaan kanssa sovittu takaraja maalukselle näinikään koitti ja kuningas saapui gallerialle noutamaan maalaustaan.  


"Kas tässä teidän korkeutenne!", Trey sanoi ja kumarsi kuninkaalle. 


"Oooo, mahtavaa herra Brix! Olempas minä komea mies!", kuningas huudahti.


"Loistavaa, aivan loistavaa! Tiedättekös, saatte seuraavaksi maalata kuningattaresta muotokuvan! Teen teistä hovimaalarini!", kuningas sanoi tyytyväisenä. 


Maalaukset pakattiin kuninkaan vaunuhin ja kuningas ojensi Treylle paketin: "Kas tässä maksu vaivannäöstänne, paketti sisältää 50 kultarahaa, jonka oletan olevan käypä hinta."


"Se on enemmän kuin toivoinkaan korkeutenne. Lähettäkää vaimonne käymään luonani niin maalaan myös hänen kauniit kasvonsa.", Trey sanoi ja kätteli kuningasta sopimuksen merkiksi. 

*****

Kiitos kun jaksoit lukea!


7 kommenttia:

 1. Eoforhildissa ei kyllä ole pulaa pojista :D Niitä kun tuntuu syntyvän koko ajan joka perheeseen. Willistä ja Carlista kasvoi kuitenkin oikein söpöjä ilmestyksiä:)
  Beatricea käy vähän sääliksi kun on niin paljon tehtävää ja aviomies on mitä on. Saivatpahan kuitenkin avattua gallerian ja tilauksen itse kuninkaalta. Varsinkin Treyn hovimaalariksi nimitys voi parantaa Brixien elintasoa, tai sitten aiheuttaa paljon ongelmia...

  Jatkoa odotan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! Pojista ei kyllä pulaa ole! :D Aiemmin eri RKCta pelatessani on yleensä ollut pelko ettei perijäpoikaa synny, mutta Eoforhildissa ei tätä ongelmaa ole :D

   Poista
 2. Voi että kun Will ja Carl on söpsöjä kersoja! :3 kunnon uroita tulossa sulle! eikun Eoforhildin naisväelle siis.
  Pakko myöntää, etten huoksannut ollenkaan kuvakoon muuttuneen osan aikana :'D lopuksi älysin, että mites tää kuva on näin iso. :D
  Naurahdin vähän tolle "Olenpas minä komea mies", kuningas huudahti -kohdalle :'D
  Toivotaan nyt että Trey saa ilon irti hovimaalarin ammatistaan (:
  jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumun tarinoissa Pelloilla on jatketta havaittavissa (:

   Poista
  2. Kiitoksia kommentista! No hyvä ettei kuvakoon muuttumista huomannut, itseäni se häiritsee kyllä suuresti :D

   Menenkin tästä lukemaan! :)

   Poista
 3. Olipa kiva lueskella, mitä Eoforhildiin kuuluu! Brixeillä näyttää ainakin menevän varsin hyvin, kaksi komeaa poikaa ja kauppakin käy. Trey sai ruhtinaallisen omaisuuden, kun Juliana päätti ostaa kokogallerian tyhjäksi, ja nyt vielä nimitys hovimaalariksi! Ehkäpä perheellä on vielä paremmat ajat edessä. Beatrice ei vaikuta kovinkaan onnelliselta, sääliksi käy :( Odottelen jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mukavaa, että tykkäsit lukea! :)

   Poista