torstai 18. helmikuuta 2016

Osa 2.9. Rou


Tom ja Lillith Rou nukkuivat yhdessä, samassa sängyssä, joka yö. Oikeastaan tällä kertaa heitä olikin sängyssä kolme, sillä Lillith oli jälleen raskaana ja odotti perheen toista lasta. 


Vaikkakin raskaus uuvutti ja oli Lillithille aikaisempaa raskaampi, jaksoi tämä huolehtia esikoisestaan, Deanista. Dean oppikin nopeasti kävelemään ja pääsi tutkimaan maailmaa kahdella jalalla. 


Kun Lillith nukkui päiväunia, hoiti Tom Deania. Karski ja vähäsanainen Tom oli ulkopuolisten silmään kylmä, mutta perheelleen tämä antoi kaikkensa. 

***********


Yhtäkkia eräänä aamuna Lillithin noustessa aamiaspöydästä, tunsi tämä jäätävää kipua alavatsassaan. "E-e-ei lapsen vielä kuuluisi syntyä..", Lillith takerteli huolestuneena ja tuskaisena. 


"Ynnghhh, ei voi olla..,tämä ei tunnu lainkaan hyvältä!", Lillith vaikeroi ja tunsi lapsiveden lämmön valuvan  hameensa alla. 


"Tom! Tom! Äkkiä tänne, lapsi syntyy jo!", Lillith huusi. 


Tom juoksi paikalle mitä pikimmiten, muttei pystynyt kuitenkaan auttamaan vaimoaan. "Mutta- mutta, eihän lapsen vielä pitänyt syntyä?", Tom kuiskasi huolestuneena ja tajusi, että nyt oli tosi kyseessä. Tämä katseli toivottomana vaimonsa tuskaa, peläten pahinta vaimonsa ja syntymättömän lapsensa puolesta.
Tuskaisten huutojen saattelemana ja suuressa pelossa, Lillith synnytti maailmaan toisen lapsena, pienen pienen poikavauvan. 


Tämä liian aikaisin syntynyt, pieni poikavauva sai nimekseen Theo. 


Lillith peitteli Theon kehtoonsa surun murtamana. Kävi ilmi, että Lillith oli odottanut kaksosia. Ainoastaan Theo oli selvinnyt synnytyksestä, toinen lapsi kuoli ennenaikaisen synntyksen seurauksena. 


Synnytyksessä olisi voinut käydä pahemminkin, myös Lillith olisi voinut päästä hengestään. Muutenkin riutunut ja aliravittu Lillith oli menettänyt viimeisetkin voimansa. Tämä viettikin seuraavat pari kuukautta sängynpohjalla voimia keräten. 


Tomille ei auttanut muu kuin pyörittää sekä kotitaloutta että peltoa. Perhe tulisi olemaan erittäin tiukilla tulevana talvena ellei satokausi onnistuisi. 


Lillith nukkui päivät ja yöt. Tämä oli menettänyt suuren määrän verta ja oli erittäin heikossa kunnossa. 


Kaiken fyysisen tuskan lisäksi oli henkinen tuska jatkuvasti läsnä. Lillith heräili vähän väliä painajaisiin, missä kaikki hänen ympärillään kuolivat. Hänen perhettään kidutettiin tai hän itse kuoli synnyksessä. Kaikki hirveitä painajaisia, jotka toistuivat ja toistuivat. "Voi ei, voi ei!", Lillith huusi ja haukkoi henkeään herätessään jälleen uudesta painajaisesta.

**********


Kuukaudet kuitenkin kuluivat ja eräänä päivänä Tomin leikkiessä Deanin kanssa pihalla, tunsi Lillithkin olonsa paremmaksi. 


Tämä tuli ulos makuuhuoneesta ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen katsomaan perhettään. Heikosti ja täristen, Lillith halasi Tomia: "Voi rakkaani, kiitos että huolehdit Deanista ja Theosta minun poissa ollessani!"


Tom murahti ja halasia Lillithiä tiukasti. Tämä tunsi suurta helpotusta ja raskaan taakaan putoavan harteiltaan, vain päivä aikaisemmin oli lääkäri käynyt katsomassa Lillithiä ja sanonut, että jollei nainen pian pääsisi sängystä olisi tämä kuoleman oma. 

********


Deanin syntymäpäivät koittivat, ketään ei oltu kutsuttu sillä talo oli karmeassa kunnossa, eikä Lillith ollut vielä kerännyt tarpeeksi voimia pystyäkseen kestitsemään vieraita, vaikkakin jaloillaan tämä olikin jo.
Dean Rou. 


Elämä oli tylsää pienelle Deanille, talvi teki tuloaan eikä peltotöitä ollut. Siivousta ja pyykinpesua olisi riittänyt, mutta eihän pojat nyt sellaisia. Joten päivät kuluivat millon missäkin, hyppynarua hyppien tai metsikössä leikkien.


Vaikkakin Dean ei "naisten" töihin osallistunutkaan, oli hänen isänsä hieman eri maata.  Pyykkiä tämäkää ei ehkä pessyt, mutta lapsiaan tämä hoiti, mikä oli erittäin omituista ja suurta tämän ajan Eoforhildin kansalaisille. "Naisten hommia", olisi moni tuhahtanut, muttei Tom välittänyt. 


Myös Lillith oli kerännyt vihdoin riittävästi voimia, että pystyi jo tekemään töitä ja hoitamaan lapsia. Pikku Theo vaati paljon hoitoa, lapsikuolleisuus oli yleistä ja varsinkin liian aikaisin syntyneet olivat suuressa vaarassa menehtyä. 


Lillithin vointi kuitenkin muuttui pian, sillä tämä alkoi voimaan pahoin niin aamuisin sängystä noustessaan..


..kuin iltaisinkin kun tämä kävi tarkastamassa perheen riista-ansat kalkkuna saaliin toivossa. Jollain tasolla Lillith tiesi hyvinkin, mikä häntä vaivasi. 

*********


Pieni Theo selvisi kuin selvisikin vauva-ajastaan ja tämän oli aika kasvaa taaperoksi. Theo Rou. Vaikkakin tämä oli syntynyt ennenaikaisesti ja oli vauva-aikanaan pienikokoinen, kasvoi tästä ponteva ja terve taapero, joka peri isänsä leimuavan punaisen tukan ja äitinsä terävän nenän. 


Samaan aikaan Lillithin aavistukset kävivät toteen ja tämä odotti perheen kolmatta lasta. Lillith pelkäsi kovasti, että raskaus olisi yhtä vaikea kuin viimeisinkin ja päättyisi pahemmin. Lääkäri oli viimeksi varoittanut heitä, että Lillithillä olisi suurentunut riski kuolla synnytyksessä, mutta eivät talonpojat moista puoskaria tietenkään kuunnelleet. Lisää lapsia perheeseen tiesi vakaampaa tulevaisuutta ja parempaa taloudellista tilannetta.  
Talvi saapui myös Roun tiluksille.


Dean piti huolta pikkuveljestään Theosta ja leikki tämän kanssa aina kuin vain ehti, näistä kahdesta tuli ikäerosta huolimatta erittäin läheiset. Aika kului ja Lillithin maha kasvoi kasvamistaan. Tom silitteli Lillithin vatsaa ja puheli tulevalle lapselle. Tuleva lapsi tiesi uutta suuta ruokittavaksi mihin ei perheelle varaa ollut, varsinkaan näin talvella, mutta perhe toivotti kuitenkin tulevan tulokkaan tervetulleeksi. 


Dean ystävystyi Hathcetien Timin kanssa ja vietti tämän kanssa aikaa leikkien ja suunnitellen tulevaa. 


"Sitten kun minä kasvan isoksi, niin lähden kiertelemään meriä ja etsin kultarahoja!", Tim kertoi innokkaana Deanille. "Mutta sinunhan täytyy jatkaa isäsi jalanjäljissä tilallanne talonpoikana..", Dean sanoi vakavasti, ymmärtämättä että Tim vain pilaili. 

**********


Vihdoin pitkä talvi oli ohitse ja oli kevään vuoro astua kuvoihin. Dean sai kunnina olla isänsä apuna pellolla ja tämä kylvi tomaatin siemeniä kuin vanha tekijä. 
Theon viimeiset päivät taaperona koittivat ja tämän oli aika kasvaa lapseksi. Theosta kasvoi veikeän näköinen nuori poika, joka näytti perineen äitinsä kasvonpiirteet - toisin kuin isoveljensä Dean, joka vaikutti perineen piirteensä ennemmin isältään.

********* 


Kirpeänä ja kylmänä alkukevään yönä, Lillith tunsi jälleen kovan ja vihlaisevan kivun vatsanpohjassaan. 


Kipu äityi pahoinvoinniksi ja Lillith meinasi antaa ylen.


Pahoinvointi kuitenkin unohtui, kun Lillithille tutuksi tullut kipu yltyi - Lillithin synnytys oli alkanut. 
Ja näin Lillith synnytti perheen kolmannen lapsen, tällä kertaa onneksi ilman komplikaatioita. Pieni vauva todettiin jälleen pojaksi ja tämä sai nimekseen Nev.  


Jälleen veljiensä tavoin oli Nev perinyt isänsä punaiset hiukset. 


Lillith puristi tiukasti pienoikaista sylissään, tämä oli onnellinen Nevin syntymästä kuten myös helpottunut siitä, että kaikki meni tällä kertaa hyvin ja he molemmat selvisivät hengissä. 

***********Dean ja Theo leikkivät keväisenä aamuna Roun pihalla. "Hahahaa sainpas sut nalkkiin senkin rosvo!", Theo hihkui Deanille rosvo ja linnanvartija -leikistä innoissaan. "Mua et niin helposti kiinni saa!", Dean hihkui takaisin ja jatkoi: "Odotas vaan niin saat nyrkistä! Silloin et voi muuta kun juosta sen Tullesin hienohelma Joannan luo! Oon nähnyt, että juokset siellä isältä ja äidiltä salaa, mutta mua et hämää!"


"Sä et tiedä mitään, pam, pam, ja nyt kuolit! Etpäs ainakaan enää kerro kenellekään!", Theo sanoi hienoinen hätääntyneisyys äänessään. "Hahah, enpäs sitten kaiketi voi kertoa!" Dean vastasi nauraen, hän kyllä suojelisi veljensä salaisuutta.

""


Arki jatkui normaalina, pojat auttoivat isäänsä peltotöissä ja perheen taloudellinen tilannekkin parani,  mitä pidemmälle kevät eteni. 


Pienen Nevin syntymäpäivät koittivat ja Nevin oli aika kasvaa taaperoksi. 
Pieni Nev taaperona, yhtä leimuavan punaisinä ei tämän hiukset leimunneet kuin isänsä, mutta kyllä tämän Tomin pojaksi tunnisti!Ja näihin kuviin ja tunnelmiin lopetelkaamme 2. kierros!6 kommenttia:

 1. Moikka,
  Löysinpäs tarinasi tuon Simstarinalistan kautta ja tulin vilkaisemaan millaista RKC:tä täällä rakentuu. RKC:t ja muut vanhaan aikaan pohjautuvat pelit kun ovat mieluisia löytöjä aina :).

  Lukaisin kaikki osasi ja pidin kyllä kehittelemästäsi tarinasta tähän saakka :). Kuvat olisivat varmastikin näyttävämpiä suuremman kokoisina mutta kyllä niitä tässäkin koossa ihan mielellään katselee. Osien pituudet olivat myös mukavia. Itselläni kun tuottaa tuoskaa määritellä mikä on sopivan mittainen osa ja mikä jää liian tyngäksi.

  Tom vaikutti oikein hellyyttävältä isähahmolta, vaikka uskon ettei miehen uskottavuus kyllä mihinkään hupene vaikka hän lapsilleen noinkin huomaavainen on. Puhumattakaan että Tom auttaa noinkin paljon lasten hoidossa. Kyllä monen muun ukon sietäisi ottaa vähän mallia raavaammasta :).

  Kävisikö sinulle linkitys? Liitän omasi omaan linkkilistaani kyllä ehdottomasti.

  VastaaPoista
 2. Moi! Mukavaa, että pidät! Kyllä, olen kanssasi samaa mieltä, että kuvat voisivat olla isompia ja ne muuttuvatkin isommiksi ensi kierroksella! Kolmannesta kierroksesta eteenpäin aion ottaa kuvat frapsilla niin laatu tulee paranemaan huomattavasti. Nämä osat ovat olleet tähän asti ehkä enemmän harjoituskierroksia..niin tarinan kuin kuvien puolesta. :D

  Linkitys sopii oikein hyvin, lisään Tales of Arinbjornin linkkilistaani! :) Täytynee vielä sanoa, että pidän tarinastasi kovasti ja varsinkin upeista lavastuksista! :)

  VastaaPoista
 3. Voi Lillith-parkaa, kun raskaudet yms ottaa noin voimille ): Onneksi sentään perheellä on nyt kolme potraa poikaa, joista varmasti sukautuu mallikelpoisia kansalaisia ;)
  Mistä muuten oot ladannut Tomin asuja (oletan, että noi on pelkästään eri meshillä tehtyjä vaatteita)? Näyttäisivät varmaan kivoilta munkin tulevissa tarinoissani ;3
  Hyvä osa, jatkoa odotellen (:
  psst, Luumun tarinoissa on HRG Pellossa jatkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Tomin asujen tarkkaa latauspaikkaa en juuri nyt saa mieleeni, mutta samantyylisiä löysin ainakin:
   http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=231&t=2487
   http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=144&t=2502
   http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=144&t=2459
   http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=144&t=2700

   Palaan tarkemmin asiaan, jos pystyn avatessani pelin selvittämään vaatteiden alkuperän! :)

   Poista
 4. IIh, oon ihan innoissani, rakastan RKC:eitä mutta jotenkin en ole pitkään aikaan löytänyt kyseisen kategorian haasteita. Nyt etsintäni on päättynyt :DD Alan siis lukemaan tätä alusta, kommentteja vanhohin osiin alkaa minulta ilmestyä piakkoin.
  Kävisikö linkitys Lc Jalavan kanssa? Vastalinkitän tietenkin. Että löydän varmasti jatkossakin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mukavaa jos RKC kiinnostaa ja mahtavaa saada uusia lukijoita, toivottavasti myös pidät lukemastasi! :)

   Linkitys onnistuu tottakai, lisään Lc Jalavan linkkilistaani! :)

   Poista