maanantai 21. maaliskuuta 2016

Osa 3.1. KuninkaallisetKolmas kierros alkakoon..pahoittelut pitkästä tauosta osien välillä..en pysty muuta sanomaan, että vasta kevään loputtua kiire helpottaa ja saan silloin ehkä osia nopeammin ulos :D Tähän alkuun vielä sellaista, että tällä kertaa tokan kierroksen jälkeen noppa heitti luvun 2, ja uudelleen luvun 2. 
Kuukaudet kuluivat kuninkaanlinnassa ja kuningatar odotti jälleen lasta, kera valtavan raskausmahan. Kuningatar oli kovin yksinäinen, sillä kuningas oli usein poissa ja valtakunnan aatelisrouvat jatkuvasti poissa hovista jälkikasvunsa takia. Kuningas oli kuningattaren piristyksesi rakennuttanut tälle eskottiisen kasvihuoneen, jossa oli oikea papukaija! 
Kasvihuoneessa oli lisäksi teepöytä ja appelsiinipuu! "Täällä kyllä kehtaa kestitä aatelisrouvia!", kuningatar myhäili mielessään hörpäten itämaista teetä. 


Myös kruunuprinssille rakennettiin yleellinen makuukammari. Talonpoikien verorahat laitettiin siis hyvään käyttöön!

**********************************


Kuningas koetti mahdollisuuksiensa mukaan viettää aikaa poikansa kanssa. Valtakunnan hallitseminen vei luonnollisesti lähes kaiken hänen aikansa. Kuitenkin tämä halusi opettaa ja opastaa Arthuria, jotta tästä tulisi yhtä hyvä kuningas kuin hän itse!****************************************


Myös pienen prinssi Alexisin syntymäpäivät koettivat. Niitä juhlittiin jälleen koko hovin voimin!
Alexis Franco. Komea poika ja varmasti tuleva naistennaurattaja.


Veljekset pelasivat yhdessä shakkia aina kun kuninkaalliselta kasvatukseltaan ehtivät. Heistä tuli parhaat ystävykset. Ikäistään seuraa ei kuninkaanlinnassa usein vierallut, joten heillä oli vain toisensa.


************Eräänä aamuna linnan kiviset käytävät kaikuivat jälleen tuskaisia huutoja. Kuningattaren aamuinen käymäläkäynti muuttuikin synnytykseksi. 


"AAAAAaaaa nyt kaikki apuun!", kuningatar huusi tuskaansa. 


Ja kaikki myös tulivat apuun paitsi tietenkin miesväki. Sisäköt ja neiti Boyle juoksivat kaikki paikalle auttamaan kuningatar parkaa.


Ja kuningatar synnytti onnistuneesti maailmaan PRINSESSAN! 


Kuningatar kuitenkin laski vauvan äkkiä maahan tuntiessaan uuden vihlaisun vatsassaan. "AAaaa mitä nyt!", tämä huusi tuskaisesti.Kuningattaren synnytys jatkui neiti Boylen hämmästellessä vieressä. 


Kuningatar synnyttikin kaksoset! Toinen lapsista osoittautui myös tytöksi.


Prinsessat saivat nimekseen Saphire ja Emerald. 

**************


Alexis ja Arthur vetelehtivät linnan salissa eräänä päivänä. Arthur pimputteli laiskasti sointuja pienon koskettimilta ja Alexis seuraili veljensä puuhia rennosti makoillen. "Hohhoi..oletkos koskaan ajatellut kuinka tylsää elämämme onkaan? Ei seikkailuja eikä mitään jännitystä..", Alexis puuskahti yhtäkkiä rikkoen sanallisen hiljaisuuden. Arthur yllättyi veljensä sanoista, piti pienen tauon soitannasta ja mietti hetken ennen kuin vastasi: "Empä tiedä..mielestäni olemme aika kiittämättömiä jos noin sanomme..olet lukenut liikaa Giurrelin veljesten seikkailukertomuksia.." Arthur jatkoi soittamista.


"Höpö höpö Arthur. Olen tylsistynyt..ja mieti nyt..meidän elämämme on jo valmiiksi käsikirjoitettu..sinusta tulee kuningas ja asiat päätetään puolestasi vaimosta lähtien. Minusta prinssi, kuningas jos sinä kuolet. Kohta meidät lähetetään yliopistoon. Ja mitä me niillä tiedoilla ikinä tulemme tekemään kun elämämme tehtävä on edustaa ja jatkaa sukuamme?", Alexis sanoi jo hieman kiivaasti. Tämä oli selvästi jo pidemmän aikaa miettinyt asioita. 


Arthur koetti miettiä takaisin sanottavaa veljelleen, mutta pysyi kuitenkin hiljaa. Tämä mietti kuitenkin ääneti veljensä sanomaa ja ihmetteli, miksi veli tuollaisia puhui. Ei hänelle ollut tullut moiset asiat mieleenkään, tämä nautti elämästään kuninkaan linnassa ja palvelijoista häärimässä ympärillään. Hehän olivat paremmassa asemassa kuin kukaan Eoforhildissa ja veli tahtoi jotain muuta, miksi ihmeessä? Arthur kuitenkin kyllästyi pian asian pohdintaan ja jatkoi hiljaisuudessa pianon soittamista, unohtaen veljensä kanssa käydyn keskustelun. 

*******************


Se siitä eksoottisesta papukaijasta.

********************************


Pienet prinsessat olivat luonnollisesti hyvin vaativia vauvoja. Mea ei saanut hetkeäkään rauhaa, vaan tytöt vaativat jatkuvaa huomiota kellon ympäri. Usein Mea ei edes ehtinyt vaihtaa yöasuaan, kun hänen oli jo kiirehdittävä hoitamaan tyttöjä. 


Myös kuningas kävi katsomassa tyttäriään ja rakastui näihin tummapiirteisiin kaunottariin koko sydämestään. 


Aika kuitenkin kului kuin siivillä ja prinsessojen syntymäpäivät koittivat. Aatelisnaiset oltiin kutsuttu juhlistamaan prinsessojen kasvua. Tarjoilut olivat hulppeat, mutta suuria juhlia ei kuitenkaan järjestetty. 
Saphiresta tuli hyvin kaunis piirteiltään ja tulisi hurmaamaan ulkonäöllään kaikki Eoforhildin miespuoliset asukkaat. 


Emeraldilla sen sijaan oli vahvemmat piirteet ja tämä näytti kovin tuimalta, mutta erittäin kaunis tämäkin oli. 


Kuningatar vietti aikaa tyttöjensä kanssa paljon enemmän mitä poikien. Tämä halusi olla varma, että prinsessat saivat salonkikelpoisen kasvatuksen ja hurmaisivat niin kauneudellaan kuin käytöksellään koko valtakunnan. Kuningatar nouti tyttärensä aamuisin kehdosta ja vaihtoi näiden silkkiset yöpuvut arkimekkoihin, ennen kuin aloitti päivittäiset oppitunnit näiden kanssa. 


Saphire oli kaksosista luonteeltaan se mukava ja ystävällinen. Tämä oli nopea oppimaan eikä tekisi kärpäsellekkään pahaa. Tyttö jokelteli iloisesti hymyillen äidilleen, kun tämä koetti opettaa Saphirea tavaamaan sanoja. 


Emerald oli sitten aivan toista maata. Tämä kiukutteli ja osoitti mieltään, kun Mea koetti saada tyttöä lausumaan sanoja. "Me-e po-ish", Emerald sähisi kiukkuisesti Mealle. 


Mea huokaisi väsyneesti ja puri huultaan. Hän tunsi välillä itsensä riittämättömäksi ollessaan Emeraldin kanssa. Tyttö oli ilkeäkin vielä, puri ja kynsi jos Mea ei tehnyt niinkuin tämä tahtoi!

***********


Kruunuprinssi Arthurin syntymäpäivät koittivat, oli aika astua teini-ikään! Juhlat olivat hulppeat, viini virtasi ja kuluissa ei säästelty. Juhlasali säteili aatelisten mekkojen loistosta ja naisten kauniista kampauksista. 


Myös kaikki Eoforhildin aatelisperheet tulivat paikalle. Täytyihän kaikkien pönkittää itseään ja perhettään esille..prinssi tarvitsisi joskus vaimon. Ja yllättävää oli se, että vielä ei prinssille oltu puolisoa valittu. Kuningaspari oli suunnitellut, että he valikoisivat pojalleen sopiva  puolison vasta kun valtakunnan aatelisneidot hieman kasvaisivat ja sopiva olisi helpompi valita. 
Arthurista kasvoi komea nuori mies, tuleva Eoforhildin kuningas. 


"Onnitellut teille kaikille ja Arthurille pitkää tervettä ikää!", Loreena hihkui kuningattarelle halaten tätä. Aikaisemmin nuiva Loreena oli kääntänyt kelkkansa ja mielisteli kuningatarta kun vain ehti. "Muistattekos teidän ylhäisyytenne minun kauniin ja hyvätapaisen tyttäreni Josephinen? Oi, hän on oikein salonkikelpoinen ja sopiva morsioehdokas!" Kuningatar tyytyi hymyilemään pikaisesti Loreenalle ja jatkoi illalispöytään, tänään ei ollut oikea päivä miettiä Arthurille morsiota. 
***************************Eräänä kauniina aamuna Arthur meni kuninkaanlinnan puutarhaan odottelemaan ystäväänsä Michael Tournervilleä. Nämä olivat ystävystyneet vähän aikaa sitten Tournervillejen juhlissa ja olivat siitä lähtien viettäneet aikaa yhdessä niin miekkaillen kuin ratsastaen. Nyt Arthur oli kutsunut ystävänsä luokseen, sillä tämä halusi purkaa ajatuksiaan jollekin. "Teidän korkeutenne", kuului Arthurin takaa. 


Arhur nousi ylös penkistä ja käännähti ympäri nähden Michaelin. "Huomenta Michael", Arthus vastasi hymyillen. "Kiitos kun saavuit. Tahtoisin jutella kanssanne.", Arthur jatkoi. 


"Tietysti, kuuntelen mielelläni mitä teillä on sydämellänne.", Michael sanoi. Vaikkakin he olivat ystäviä, he olivat silti kovin muodollisia sanoissaan. 


"Niin Michael..olen tässä miettinyt. Minua ahdistaa kovasti.", Arthur puuskahti. "Mikä teitä painaa kuningas?", Michael kysyi uteliaasti. "Noh..", Arthur aloitti, muistellen vuosien takaista keskustelua veljensä kansa. "Minulle valitaan pian vaimo..vanhempieni toimesta. Minulla ei ole mitään sanavaltaa asiaan.", Arhur valitti. 


"Mutta ettekö luota vanhempiesi arvostelukykyyn? Olen pahoillani teidän korkeutenne, mutta sananne kuulostavat pikkumaisilta ja ehkä jopa epäkunnioittavilta vanhempianne kohtaan.", Michael sanoi  varovasti ja jatkoi: "Teidän täytyy nyt muistaa, että olette tuleva kuningas."


"Niin..mutta..entä jos en pidäkkään vahempieni valinnasta? Mitä jos en tulekkaan vaimoni kanssa toimeen?", Arthur pohti. Michael tuijotti tyynesti eteensä, pidätellen kiivastumistaan. "On tuollakin ongelmat", Michael ärähti mielessään. Tämä olisi antanut mitä tahansa istuakseen Arthurin paikalla, tulevana kuninkaana. 


"Ymmärtäkää nyt teidän korkeutenne. Te olette sellaisessa asemassa, että jokainen tyttö joka vain vaimoksesi valittaisiin, käyttäytyisi niin, että varmasti pidätte ja tulette toimeen tämän kanssa. Jokainen tyttö tässä valtakunnassa HALUAA vaimoksenne", Michael sanoi jo hieman kiivaasti ärtyneenä Arthurin typeryyksiin. "Niin kai sitten..Noh, lähdetään ratsastamaan!", Arthur puuskahti kysyvästi. "Mieluusti korkeutenne", Michael sanoi ja seurasi Arthuria kuninkaallisille talleille. 

****************************


Aika kului kuninkaanlissan kuin siivillä ja kaksosten syntymäpäiviä oli aika juhlia. Aatelisia kutsuttiin juhliin ja monet toivatkin poikansa mukanaan. 

Tytöt kasvoivat erittäin viehkeiksi ja hyvätapaisiksi pieniksi prinsessoiksi. 


Emerald oli kuninkaallisen koppava ja arvonsa tietävä nuori tyttö, joka pompotteli palvelusväkeä aikansa kuluksi. 


Sapphire nimettiin heti valtakunnan kaunottareksi ja kosioita tulisi varmasti vierailemaan muista valtakunnista saakka. Tämän kiiltävät mustat hiukset ja vaaleat silmät hurmasivat jokaisen joka vastaan tuli. Ja jollei Sapphiren kauneus riittänyt, niin viimeistään kauniilla käytöksellään tämä hurmasi kaikki.


********************************8 kommenttia:

 1. Herranjestas, mikä komistus Arthurista kasvoi! Sulan täällä koneeni päälle. Krhm. Myös pikkuprinsessoista kasvoi todella nättejä, varmasti tulevat hurmaamaan koko valtakunnan. Arthurin ja Michaelin välinen kohtaus oli hauska :D Odottelen jatkoa! :)

  P.S. Elinor ja MArianne jatkavat uudella osalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista! :)

   Täytyy käydä lukemassa ja kommentoimassa ajatuksella kunhan vain aika antaa myöden! :)

   Poista
 2. Täälläkin oli uutta osaa, mahtavaa :). Kivaa pyhäpäivälukemista.

  Kunikaallisten lapsukaiset ne vaan kasvaa. Ja Pixyn kanssa olen samaa mieltä Arthurin komeudesta. Nuoresta miehestä kasvaa melko varmasti aikamoinen hurmuri ja veli tulee varmasti hyvänä kilpakumppanina perässä.

  Tykkään kuninkaallisten kodin sisustuksesta. Juur oikeella tavalla prailevia esineitä ja ennen kaikkea nuo seinät joka tilassa henkii varallisuutta. Muutaman tuommoisen kiviseinätapetin varmaan itsekin olen omistanut mutten ole käyttöä keksinyt. Kuninkaallisille sopii oikein hyvin.

  Jatkoa taatusti ootellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kivasta ja pitkästä kommentista! :) Kiva kuulla myös, että kuninkaallisen kodin sisustus miellyttää! Itse en ole siihen täysin tyytyväinen ja uudistunutta linnaa tullaan myöhemmin näkemään! ;)

   Poista
 3. Ooooh, kyllä hallitsijaperheen nyt kelpaa, kun on kolme noin perusteellisen kaunista ja kolmeaa vesaa ;__;♥ Nään jo sieluni silmin, miten Emeraldista tulee teininä kaikkia pompotteleva bitch ja Saphire on kiltti tyttö sanan joka merkityksessä :D Alexis varmasti kylän paras naistennaurattaja ja Arthurille ja tulevalle vaimolle kiusallisia hetkiä x) miehän aloin kehitellä tätä tarinaa sun puolesta, voi että :'D
  En voi liikaa korostaa sitä, kuinka ihanasti sie sisustat ja "tuunaat" simisi (jos nyt näin voi sanoa :'D) ja nuo sun tekemät asutkin on kyllä 6/5 :3 Talojen puutarhatkin on kyllä ihan omaa luokkaansa
  Varsin mukava osa, pistähän jatkoa kunhan ehdit (:
  Psst, Stormeilla myös jatkoa havaittavissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha kiitos hauskasta kommentista! :D Emerald, kaikkia pompotteleva bitch :'D Kiitokset älyttömästi kehuista, tässähän sitä oikein punastuu!

   Täytyy käydä lukemassa molemmat osaset! :)

   Poista
 4. Uusi osa Elinorin ja Mariannen tarinassa! :)

  VastaaPoista