keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ongelmia ja uutta osaa!

Heippa, Eoforhildissa on tällä hetkellä pieni ongelma, nimittäin naapurusto on korruptoitunut. (roskikset ei esimerkiksi toimi) Luultavasti koodin deleteAllCharactersin vika, jota käytin kun naapuruston aikoinaan loin. Joten mun täytyy luoda uusi Eoforhildin naapurusto turvallisesti, mikä ei sinänsä ole suuri ongelma mutta vie aikaa. Tontit saa siirrettyä helposti, mutta mietityttää vaan, että mahtaakohan korruptoituminen jotenkin siirtyä niiden kautta? SimPen kanssa saa myös helposti luotua simeistä kloonit, joten ihan tyhjästä ei tarvitse aloittaa ja simit pysyvät samannäköisinä.

Lisäksi tajusin tossa itsekin, että nämä mun osat on nimetty suhteellisen epäselvästi. Voisin nekin tässä remontin lomassa muuttaa. Eli alunperin kun aloitin tarinaa kirjoittamaan nimesin ensimmäiset osat ihan vaan numeroina 9 asti. Sitten halusinkin nimetä ne kierroksen mukaan, eli kierros kaksi oli sitten 10 ja osat sen mukaan 10.1., 10.2. jne.. Eli muutan ne nyt niin, että esittelyosat eli kierros 1. osat nimetään osa 1.1., 1.2. jne. Aikaisempien osien kansia en vielä ehdi muuttaa, mutta otsikot kuitenkin.

Tyhmää säätämistä..

Kuvia olen kuitenkin ottanut kolmannelle kierrokselle asti, joten siihen asti mennään vanhalla naapurustolla. Ja voisin kyllä koettaa muutamia kikkoja jos vanhan naapuruston saisi kuitenkin pelittämään. Harmittaa jos simien "geeniperimä" tuhoutuu.

Nyt laitan tähän samaan syssyyn Hachetien kuulumiset kierrokselta 2. Eli osa 2.8.

Boris Hachet pelasi uuden karhean shakkipöytänsä äärellä. Hyväntahtoinen kuningas oli palkinnut kaikki alamaisensa taitoesineellä ja kyseinen esine oli nykyään Hatchetien arvokkain omaisuus. (noppa heitti kierroksen alussa luvun 4=ilmainen taitoesine kaikille)Toisella puolella huonetta Lily Hachet ruokki ensimmäistä ja ainokaistaan, pikku Timiä. Poika kasvoi kovaa vauhtia ja oli molempien vanhempiensa ylpeys. Pikkuinen Tim kun perisi isänsä tilan tämän kuoltua.


Ei mennyt kauaakaan kun Timin oli aika jättää vauva-aika taakseen ja kasvaa taaperoksi. Lily oli leiponut ison kuivakakun, hienoihin kermakakkuihin heillä ei varaa ollut. 

 

Muut talonpojat kutsuttiin juhlimaan, syömään ja seurustelemaan.
Tim Hatchet, ponteva ja vahva pojan alku. 


Vieraat olivat ihmeissään Hachetien uudesta shakkipöydästä ja miehet viettivät koko illan pelatessa.


Vieraiden lähdettyä huomasi Lily vatsansa pyöristyneen ja tiesi heti mikä oli kyseessä; hän oli raskaana! Raskaus oli Lilylle suuri onni, mutta perheen taloudellinen tilanne oli todella huono. Viime kierroksellla perhe joutui rosvon ryöstämäksi ja viimeiset pennoset menivät tämän kulujen kattamiseen. 


Nälkää perhe ei onneksi nähnyt vaikkakin ruokaa piti säännöstellä jotta se riittäisi talven yli. Joskus Lily heittäytyi hurjaksi ja teki maukasta ja ylellistä ahventa kurpitsankera. 


Tällöin tämä kutsui parhaan ystävänsä Helenan kylään. Lilyn mielestä Helena oli turhan riutuneessa kunnossa varsinkin kun tämä oli kaiken lisäksi raskaana. "Ruokaa tuo nainen tarvitsee!", Lily pohti ajatuksissaan.


Ruoka taisi olla niin paljon, että Helenalle iski väsy kesken kaiken ja tämä nukahti naama kiinni lautasessa. 


Josta Boris löysi tämän vielä illalla tullessaan kotiin pihan askareiltaan. Boris herätti Helenan ja passiti tämän kotiinsa ennen kuin Leo huolestuisi tuoreesta vaimostaan.


Lilyn päivät kuluivat Timin kanssa. Tämä opetti tätä puhumaan ja kertoi tälle tarinoita mahtavista prinsseistä ja lohikäärmeistä, prinsessoista ja linnoista. 


Kävelemäänkin piti Timin oppia!


Kesken Timin käveletyksen Lily tunsi pienen potkun mahassaan, enää ei menisi kauaa kun toinen lapsi syntyisi perheeseen. 


Lily oli raskauden uuvuttama joten Boris hoiti Timiä minkä muilta askareiltaan ja hanttihommiltaan ehti. 


Verot piti maksaa kuninkaalle ja kynsin ja hampain Boris lähetti tälle viimeiset pennoset. Vaikka lumi olikin hetkellisesti sulanut, ei Boris vielä uskaltanut aloittaa viljelyä. Mahdollinen routa tekisi suurta tuhoa ja he menettäisivät kaiken mitä heillä vielä jäljellä oli. 

**************


Eräänä yönä Lily ponnahti patjaltaan ylös viiltävän kivun saattelemana. "Boris, lapsi syntyy!", Lily huusi tuskissaan vaikka tiesi, ettei Boris pystynyt tätä mitenkään synnytyksessä auttamaan. 


Lilyn huuto yltyi ja täytti koko tuvan. Boris katseli hätääntyneenä vaimonsa tuskaa. 


"No nyt se tulee!", Lily huudahti.


Ja synnytti pienen tyttövauvan. 


Tyttö sai nimekseen Tia. Tia peri isänsä ruskeat hiukset ja silmät. Tian isoveli Tim oli herännyt huutoon ja tuli katsomaan perheen uutta tulokasta. 


Tiasta tuli isänsä silmäterä ja aina kun tällä vain aikaa oli, piti tämä tätä sylissään ja kertoi hurjia tarinoita. 


Boriksen aika oli kuitenkin erittäin rajoitettua, sillä kaiken tilan töiden lisäksi tämä meni kylälle palkkatöihin satoi tai paistoi.

*******************


Pitkän talven jälkeen kevät koitti vihdoin. 


Lily meni heti pellolle lannoittamaan ja haistelemaan keväistä ilmaa, koko talvi pienessä haisevassa mökissä oli vihdoin ohi.


Kevään koitto merkitsi myös Timin syntymäpäiviä. Tulevan perijän oli aika kasvaa lapseksi. Tim Hachet lapsena, pikkusiskonsa tavoin tämä oli perinyt isänsä hiustenvärin ja silmät, kasvojen piirteet kuitenkin muistuttivat vielä toistaiseksi enemään äitiään. Tim sai heti kasvettuaan mennä auttamaan isäänsä peltotöissä. Suuresta lapsikatraasta olisi ehkä taloudellisesti paljon vaivaa mutta työt pellolla helpottuisivat huomattavasti ja peltoa pystyttiin viljelemään enemmän.


Myös Tian aika vauvana oli ohi ja oli aika siirtyä taapero vaiheeseen!


Tia Hachet taaperona. 


Elämä Hacheteilla oli rauhaisaa ja seesteistä. Lapset saivat nukkua yönsä rauhassa.Köyhyys oli silti läsnä joka päivä. Kaikki nukkuivat samassa tilassa, talon tuvassa missä kaikki muutkin toimet tapahtuivat. 


Tim auttoi tilan töissä vaikka vettä satoi ja ukkosti. "Hachetit eivät ole sokerista tehtyjä, ARRRRR", oli Boriksella tapana murahdella sade säällä. 


Tim parka pelästyi pahemman kerran, kun salama iski kaivon viereisee pusikkoon ja syttyi palamaan. Vahingoilta onneksi vältyttiin kun sade sammutti palon. 


Sisällä talossa Lily huolehti pienestä Tiasta ja opetti tätä kehittämään taitojaan. 


"Lisää lapsia rakkaani?"


"Oivoi", Lily huokaisi antaessaan aamulla ylen. Kahden lapsen raskauden opettama Lily tiesi hyvin mitä oli tekeillä!


Uusi, kolmas lapsukainen oli tuloillaan!
4 kommenttia:

 1. Hei kiva nähdä täälläkin uutta osaa! :)
  Ikävä kuulla ongelmistasi, tekniikka pettää välillä vähän turhan usein... Toivottavasti saat kaiken taas toimimaan :)
  Hacheteilla elämä näyttää kohtalaisen valoisalta, vaikka köyhyys vähän elämää vaikeuttaakin.
  Timistä ja Tiasta kasvoi oikein söpöjä ja uusi vauvakin on tulossa! Toivottavasti kaikille löytyy mieleiset puolisot aikanaan...

  Rosewoodissakin on jälleen uutta elämää!

  VastaaPoista
 2. Jep, jos vihdoin saisin toisen kierroksen purkkiin ja pääsisin kirjoittelemaan kolmatta kierrosta, jossa on edes hiukan enemmän actionia kuin aikaisimmissa! :D

  Luettu & kommentoitu! :)

  VastaaPoista
 3. Oiii, Hatchettien lapsosista kasvaa aivan, hellantuuteli vieköön, iihhania yksilöitä ;__;! Rakastuin Timiin :D
  Toivottavasti rahat riittää edes seuraavaan sadonkorjuuseen... ja nyt kun on vielä Tia ja uusi mukulakin tulossa.. oi voi.
  Harmi, että tekniikka alkaa temppuilla ): Trust me, minäkin tiedän tosta oman osuuteni... Saisitkohan simit siirrettyä uusine tontteineen uuteen naapurustoon ja rakennettua samanlaiset tontit vanhojen perusteella? Okei, ihan hirveä homma, mutta ajaa asiansa, jos homma korjaantuu.
  Tsemiä ongelmaan ja uutta osaa odotellessa (ei tosin mitään kiirettä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! :)

   Täytynee koittaa, jos ongelmat eivät korjaannu! Aluksi aion nyt koittaa korjata ongelman siten, että deletoin kaikki vanhat asuintontit naapurustosta ja rakennan uudet tilalle. (tämäkin jo vie ihan pirusti aikaa, varsinkin kuninkaallisten ja aatelisten kohdalla :D) Oon koittanu netistä ettiä tietoa tohon roskisten toimimaatomuuteen, enkä oo oikeastaan mitään löytänyt muutakun sen, että ongelma jää tontille, vaikkakin muuttaa perheen pois ja takasin. Joten pelkään, että tonttien siirtäminen uuteen naapurustoon tuo ongelman mukanaaan. Muitakin ongelmia pelissä on, mm. kaatumisia mutta ne luultavasti johtuu jostain huonosta ladatusta..sitäkin oon koittanut metsästää, mutta tuloksetta.

   MUTTA uusia osia pääsen kirjoittelemaan, koska neljännen kierroksen alkuun asti on kuvat otettuna! :)

   Poista